Zviedrijas hokejisti pārliecinoši pieveic Čehiju

Hokejs
2012. gada 5. maijā 23:55 2012. gada 5. maijā 23:55
 
Otro uzvaru pasaules čempionāta spēlēs sestdien izcīnīja viena no turnīra saimniecēm Zviedrijas hokeja izlase, kas ar 4:1 (1:0, 1:0, 2:1) pieveica Čehiju.

Rezultātu jau spēles trešajā minūtē atklāja Jūhans Fransēns, bet pēc nospēlētām 50 sekundēm otrajā trešdaļā Niklass Kronvals dubultoja Zviedrijas izlases pārsvaru - 2:0.

Mača 44.minūtē Čehijas komandai vienus vārtus atguva Jakubs Petružaleks, bet pēc astoņām minūtēm Jūels Lundkvists atjaunoja Zviedrijai divu vārtu pārsvaru - 3:1.

Punktu šim mačam pielika Niklass Pērsons, kurš divas minūtes pirms pamatlaika beigām ripu raidīja tukšos vārtos.

Neskatoties uz rezultatīvu mača iznākumu, abas komandas kopumā izdarīja 37 metienus pa vārtiem - Zviedrijas izlase veica 20 metienus, kamēr Čehijas hokejisti izpildīja 17 raidījumus pa pretinieku vārtiem.

Abām komandām šī bija otrā spēle šajā pasaules čempionātā - pirmajos mačos piektdien Zviedrija ar 3:1 pieveica Norvēģiju, bet Čehijas izlase ar rezultātu 2:0 izrādījās pārāka pret Dānijas hokejistiem.

Pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Bez Zviedrijas un Čehijas izlasēm Stokholmas apakšgrupā spēlē arī Latvija, Krievija, Itālija, Vācija, Dānija un Norvēģija.

Kā ziņots, Latvijas izlase savā pirmajā mačā sestdien cienīgi ar 2:5 zaudēja spēcīgajai Krievijai.

Šajā cīņā Latvijas valstsvienības labā pa vieniem vārtiem guva Kaspars Daugaviņš un jaunais uzbrucējs Miks Indrašis, kuram šis bija debijas mačs pasaules čempionātā.

Savukārt Krievijas valstsvienības rindās ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" zvaigzne Jevgēņijs Malkins, bet pa reizei precīzi meta Iļja Ņikuļins, Aleksandrs Popovs un Jevgēņijs Kuzņecovs.

Tikmēr Helsinku apakšgrupas mačos sestdien Šveice ar 5:1 pārliecinoši apspēlēja Kazahstānu, bet divu Ziemeļamerikas komandu duelī ASV ar 5:4 pagarinājumā uzveica Kanādas izlasi.

Vēl Helsinku apakšgrupā spēlē arī pašreizējā pasaules čempionvienība Somija, kā arī Šveice, Slovākija, Baltkrievija, Francija un Kazahstāna.

Komandas pa apakšgrupām izkārtotas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu. Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Helsinkos, kur līdz 20.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Komandām, kas grupās ieņems 5.-7.vietu, čempionāts būs noslēdzies, savukārt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Slovēnija un Austrija.

Šis ir pirmais gads, kad IIHF ieviesusi šādu izspēles kārtību. Iepriekšējais izspēles formāts pastāvēja kopš 2000.gada.

LETA

Citi šobrīd lasa

Princese Ketrīna reaģējusi uz prinča Harija atvainošanos?
Šēras draugi lūdz pārtraukt aizrauties ar plastikas operācijām, lai līdzās draugam izskatītos jauna
Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš kategoriski izteicies par iespēju kādreiz spēlēt Krievijā
Pievienot komentāru