Zviedrijas hokejisti pasaules čempionāta pirmajā mačā pārspēj Norvēģiju

Hokejs
2012. gada 5. maijā 09:04 2012. gada 5. maijā 09:04
 
Uzvaru savā pirmajā pasaules čempionāta mačā piektdien izcīnīja viena no turnīra saimniecēm Zviedrijas hokeja izlase, kas ar 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) pieveica Norvēģijas valstsvienību.
Norvēģis Andreas Bastiansens cīņā ar trešo vārtu guvēju Zviedrijas izlases sastāvā Luī Ēriksonu.

Šajā mačā rezultāts tika atklāts pirmās trešdaļas 17.minūtē, kad, spēlējot vairākumā, vārtus guva Zviedrijas izlases uzbrucējs Jākobs Silfveberjs. Jau pēc nospēlētām 20 sekundēm otrajā trešdaļā 1:1 panāca Madss Hansens, taču Norvēģijas izlases hokejistu prieki par neizšķirtu rezultātu bija īsi, jo pēc divām minūtēm vadību Zviedrijai atguva Markuss Krīgers.

Divu vārtu pārsvaru Zviedrija ieguva spēles 45.minūtē, kad vairākumu izdevās realizēt arī Luī Ēriksonam, bet atlikušajā mača laikā Norvēģijai nebija daudz iespēju gūt vārtus, līdz ar to Zviedrijas komanda svinēja uzvaru.

Šīs komandas cīnās Stokholmas apakšgrupā, kurā ir arī Latvija, Krievija, Čehija, Dānija, Vācija un Itālija.

Kā ziņots, citās šīs grupas spēlēs piektdien Vācijas izlase ar 3:0 pieveica Itāliju, bet Čehija ar 2:0 pārspēja Dānijas hokejistus.

Pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Helsinku apakšgrupā spēlē čempionvienība Somija, kā arī Kanāda, ASV, Šveice, Slovākija, Baltkrievija, Francija un Kazahstāna.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju

LETA/Foto: AFP/LETA

Citi šobrīd lasa

Gribi nodzīvot līdz 100 gadiem? Ārsti iesaka ēst šos piecus produktus
Princese Ketrīna reaģējusi uz prinča Harija atvainošanos?
FOTO, VIDEO: ļaudis apmeklē un izklaidējas Muzeju nakts pasākumos
Pievienot komentāru