Latvijas U-18 hokeja izlase pasaules čempionātu noslēdz ar zaudējumu Čehijai

Hokejs
2012. gada 20. aprīlī 19:30 2012. gada 20. aprīlī 19:30
 
Latvijas U-18 hokeja izlase, noslēdzot dalību pasaules čempionāta augstākās divīzijas turnīrā, piektdien otrajā cīņā par vietas saglabāšanu divīzijā ar 4:7 (1:2, 1:4, 2:1) piekāpās Čehijas vienaudžiem.
Par labākajiem spēlētājiem turnīrā Latvijas izlasē atzina Rūdolfu Kalvīti, Georgu Golovkovu un Teodoru Bļugeru.

Zaudētājos Latvijas komanda nonāca pirmās trešdaļas desmitajā minūtē, taču jau pēc 44 sekundēm Rūdolfs Kalvītis vairākumā panāca 1:1. Trešdaļas turpinājumā čehi vēlreiz izvirzījās vadībā, bet otrajā trešdaļā četru minūšu laikā jau panāca 4:1 savā labā.

Vienus vārtus Latvijas komandai otrās trešdaļas sestajā minūtē atspēlēja Nikolajs Jeļisejevs, tomēr līdz trešdaļas beigām Čehijas pārstāvji jau bija izkarojuši četru vārtu pārsvaru 6:2.

Trešās trešdaļas pirmajā pusē Roberts Lipsbergs, kurš realizēja lielo skaitlisko vairākumu, un Edgars Kulda panāca rezultātu 4:6, tomēr priekšpēdējā minūtē mazākumā tika zaudēti arī septītie vārti.

Pēc ceturtajiem zaudētājiem vārtiem Elviss Merzļikins Latvijas izlases vārtos tika nomainīts ar Ivaru Punnenovu.

Latvija jau pirms šīs spēles bija garantējusi sev vietu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā arī nākamajā sezonā.

Pēdējā cīņā par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā šovakar Šveice sacentīsies ar Dāniju. Pēc šī mača būs zināms, kurā vietā Latvijas izlase noslēgusi dalību čempionātā - astotajā vai devītajā.

Pašlaik Čehijas izlase izcīnījusi sešus punktus, Latvijas izlases kontā ir četri punkti, Šveices hokejisti iekrājuši trīs punktus, bet Dānijas kontā divi punkti.

Jau ziņots, ka apakšgrupas turnīrā Latvija ar rezultātu 1:6 kapitulēja spēcīgajai Krievijas izlasei, bet otrajā cīņā ar 4:2 uzvarēja Šveices vienaudžus. Šī Latvijas U-18 hokejistiem bija pirmā uzvara pamatlaikā pasaules čempionātu augstākajā divīzijā vēsturē. Savukārt trešajā cīņā latvieši ar 1:3 līdzīgā cīņā piekāpās Zviedrijai, bet pēdējā mačā ar 5:4 pārspēja Vāciju.

Neskatoties uz divām uzvarām četrās spēlēs, Latvijas komanda savā grupā ieņēma ceturto vietu un neiekļuva ceturtdaļfinālā.

Katras grupas spēcīgākā vienība automātiski iekļuva pusfinālā, kamēr otro un trešo vietu ieguvējas, sacenšoties ar otras grupas šo vietu ieguvējām, izspēlēja ceturtdaļfināla spēles.

Šajos mačos ceturtdien Somija ar 8:0 sagrāva Vāciju, bet Kanāda ar 4:2 pieveica Krieviju.

Pirmajā pusfināla spēlē piektdien Zviedrija ar 7:3 (1:1, 2:2, 4:0) uzvarēja Somiju, sasniedzot finālu, bet otrajā pusfinālā tiksies ASV un Kanāda.

Apakšgrupu ceturtās un piektās vietas ieguvēji apvienoti vienā grupā, kur katra no komandām aizvada vēl pa divām spēlēm, līdzi ņemot savstarpējās spēles iznākumu ar otru komandu, kas "izdzīvošanas" grupā iekļuvusi no vienas pirmā posma apakšgrupas. Tās pirmajā kārtā Latvija ceturtdien ar 3:4 pagarinājumā piekāpās Dānijai, bet Šveice ar 4:2 pieveica Čehiju.

Latvijas izlasei šajā čempionātā izvirzīts uzdevums izcīnīt vismaz sesto vietu, kas nav izpildīts.

Nākamajā sezonā augstākajā divīzijā spēlēs arī Slovākija, kas pārliecinoši uzvarēja pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas sacensībās.

Latvijas valstsvienības sastāvā dalībai pasaules čempionātā iekļauti 23 hokejisti. No sākotnēji nosauktā kandidātu saraksta izlasei klāt nāca aizsargs Ģirts Zemītis, bet cīņu par vietu sastāvā neizturēja Jānis Eisaks, Krists Apsītis, Kristaps Bazevičs, Edgars Hamjakovs, Filips Plostnieks, Rūdolfs Pētersons un Roberts Šmits.

Kā ziņots, jau iepriekš bija zināms, ka Latvijas U-18 izlasei pasaules čempionātā nepalīdzēs potenciālais līderis Zemgus Girgensons, kurš turnīra laikā ir aizņemts Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) komandā Dubjūkas "Fighting Saints".

Vienīgajās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta U-18 izlase ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā uzvarēja "Liepājas metalurga" komandu, bet ar 5:6 pēcspēles metienos piekāpās Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandai "Rīga".

Abas pārbaudes spēles Latvijas U-18 izlase aizvadīja jau optimālajā sastāvā, kas šobrīd cīnās pasaules čempionātā Čehijā.

Jau vēstīts, ka pagājušajā gadā Latvijas izlase savās mājās piedalījās B divīzijas turnīrā un jau pirms pēdējā mača bija sev garantējusi vietu A divīzijas turnīrā.

Latvijas U-18 hokeja izlase pasaules čempionāta A divīzijā spēlē trešo reizi vēsturē. Iepriekšējās reizes tas notika 2007. un 2010.gadā, bet nevienu reizi tā nespēja saglabāt vietu spēcīgāko komandu vidū.

Latvijas U-18 hokeja izlases spēlētāju saraksts dalībai pasaules čempionātā augstākajā divīzijā: vārtsargi

- Ivars Punnenovs (Klotenes "Flyers, Šveice), Elviss Merzļikins ("Lugano", Šveice), Nils Grīnfogels ("Juniors");

aizsargi

- Iļja Makarovs, Mārtiņš Oskars Freimanis (abi "Liepājas metalurgs 2"), Edmunds Augstkalns, Patriks Škuratovs, Rinalds Rosinskis, (visi "Juniors"), Rūdolfs Kalvītis ("Shattuck-St. Marys", ASV), Matīss Gelažis ("Grazz99ers", Austrija), Ģirts Zemītis ("Rīga-95");

uzbrucēji

- Nikolajs Jeļisejevs, Ņikita Jevpalovs, Roberts Lipsbergs, Artūrs Ševčenko (visi "Rīga"), Rihards Bukarts (Stupino "Kapitan", Krievija), Georgijs Golovkovs, Kārlis Ozoliņš (abi "Liepājas metalurgs 2"), Edgars Kulda, Ričards Kondrats (abi "Juniors"), Daniels Riekstiņš ("Rīga/Prizma"), Teodors Bļugers ("Shattuck-St. Marys"), Martins Lavrovs (Pori "Assat", Somija).

LETA/Foto: iihf.com

Citi šobrīd lasa

Okeāns aprij kristiešu utopiju Nigērijā
Ar tukšajām pudelēm varēs arī papildināt bankas kontu
Pārsteidzoši: Somijas tūrists Latvijā iztērē 45 300 eiro alkoholam
Pievienot komentāru