U-18 hokeja izlase pasaules čempionātā sīvā cīņā piekāpjas Zviedrijai

Hokejs
2012. gada 15. aprīlī 21:51 2012. gada 15. aprīlī 21:51
 
Latvijas U-18 hokeja izlase pasaules čempionāta augstākās divīzijas turnīra trešajā spēlē svētdien ar rezultātu 1:3 (0:0, 0:1, 1:2) sīvā cīņā piekāpās Zviedrijas vienaudžiem.
lat-swe.jpgVieni no sacensību galvenajiem favorītiem Zviedrijas hokejisti prata noturēt pārsvaru un pieveikt Latvijas vienaudžus.

Šajā mačā pirmā 26.minūtē vadībā izvirzījās Zviedrija, kad precīzi meta Matīass Kalins, bet trešās trešdaļas sākumā izlīdzinājumu panāca Ričards Kondrāts.

Neizšķirts saglabājās gan tikai nepilnas divas minūtes, kad zviedriem vadību atguva Fīlips Fošbergs. Cīņas turpinājumā Latvija divas reizes ieguva iespēju spēlēt vairākumā, bet atkal vārtus guva tieši Zviedrija, kad pēdējā minūtē Elīass Lindholms ieraidīja ripu tukšos vārtos.

Sīva cīņa šajā mačā bija, neskatoties uz zviedru ievērojamo pārvaru metienu attiecībā - uzvarētāji Latvijas izlases vārtsargu Ivaru Punnenovu apdraudēja 41 reizi, bet Latvija izdarīja 21 metienu.

Par mača labāko spēlētāju Latvijas izlases rindās tika atzīts uzbrucējs Teodors Bļugers, savukārt zviedriem komandas vārtsargs Markuss Hogbergs.

Kā ziņots, turnīra pirmajā spēlē ceturtdien Latvija ar rezultātu 1:6 kapitulēja spēcīgajai Krievijas izlasei, bet otrajā cīņā ar 4:2 uzvarēja Šveices vienaudžus. Šī Latvijas U-18 hokejistiem bija pirmā uzvara pamatlaikā pasaules čempionātu augstākajā divīzijā vēsturē.

Savukārt Zviedrijas komanda pirmajās turnīra spēlēs ar 8:1 sagrāva Vāciju un ar 7:2 - Šveici. Vēl Latvijas izlase apakšgrupā pirmdien sacentīsies arī ar Vāciju.

Pēc šī mača B grupas kopvērtējumā Zviedrija ar deviņiem punktiem trijās spēlēs nostiprinājās līderpozīcijā. Krievijas, Latvijas un Vācijas izlases iekrājušas pa trim punktiem, tomēr latvieši aizvadījuši par maču vairāk, bet Šveice pagaidām cīnās bez punktiem.

Šīs nedēļas sākumā notikušajā preses konferencē Latvijas izlases galvenais treneris Leonīds Tambijevs atzina, ka neko daudz nezina par Šveici, Vāciju un Zviedriju, cerot pie informācijas tikt uz vietas čempionātā.Savukārt A apakšgrupā sacenšas Dānijas, Kanādas, Somijas, ASV un Čehijas izlases.

Katras grupas spēcīgākā vienība automātiski iekļūs pusfinālā, kamēr otro un trešo vietu ieguvējas, sacenšoties ar otras grupas šo vietu ieguvējām, izspēlēs ceturtdaļfināla spēles. Savukārt apakšgrupu ceturtās un piektās vietas ieguvēji tiks apvienoti vienā grupā, kur katra no komandām aizvadīs vēl pa divām spēlēm, līdzi ņemot savstarpējās spēles iznākumu ar otru komandu, kas "izdzīvošanas" grupā iekļuvusi no vienas pirmā posma apakšgrupas. Pasaules čempionāta augstāko divīziju pametīs viena komanda.

Latvijas izlasei šajā čempionātā izvirzīts uzdevums izcīnīt vismaz sesto vietu.

Latvijas valstsvienības sastāvā dalībai pasaules čempionātā iekļauti 23 hokejisti. No sākotnēji nosauktā kandidātu saraksta izlasei klāt nāca aizsargs Ģirts Zemītis, bet cīņu par vietu sastāvā neizturēja Jānis Eisaks, Krists Apsītis, Kristaps Bazevičs, Edgars Hamjakovs, Filips Plostnieks, Rūdolfs Pētersons un Roberts Šmits.

Kā ziņots, jau iepriekš bija zināms, ka Latvijas U-18 izlasei pasaules čempionātā nepalīdzēs potenciālais līderis Zemgus Girgensons, kurš turnīra laikā ir aizņemts Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) komandā Dubjūkas "Fighting Saints".

Pagājušajā nedēļas nogalē U-18 izlase aizvadīja vienīgās pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta, kurās ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā uzvarēja "Liepājas metalurga" komandu, bet ar 5:6 pēcspēles metienos piekāpās Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandai "Rīga". Abas pārbaudes spēles Latvijas U-18 izlase aizvadīja jau optimālajā sastāvā, kas šobrīd cīnās pasaules čempionātā Čehijā.

Jau vēstīts, ka pagājušajā gadā Latvijas izlase savās mājās piedalījās B divīzijas turnīrā un jau pirms pēdējā mača bija sev garantējusi vietu A divīzijas turnīrā. Latvijas U-18 hokeja izlase pasaules čempionāta A divīzijā spēlē trešo reizi vēsturē. Iepriekšējās reizes tas notika 2007. un 2010.gadā, bet nevienu reizi tā nespēja saglabāt vietu spēcīgāko komandu vidū.

Latvijas U-18 hokeja izlases spēlētāju saraksts dalībai pasaules čempionātā augstākajā divīzijā: vārtsargi

- Ivars Punnenovs (Klotenes "Flyers, Šveice), Elviss Merzļikins ("Lugano", Šveice), Nils Grīnfogels ("Juniors");

aizsargi

- Iļja Makarovs, Mārtiņš Oskars Freimanis (abi "Liepājas metalurgs 2"), Edmunds Augstkalns, Patriks Škuratovs, Rinalds Rosinskis, (visi "Juniors"), Rūdolfs Kalvītis ("Shattuck-St. Marys", ASV), Matīss Gelažis ("Grazz99ers", Austrija), Ģirts Zemītis ("Rīga-95");

uzbrucēji

- Nikolajs Jeļisejevs, Ņikita Jevpalovs, Roberts Lipsbergs, Artūrs Ševčenko (visi "Rīga"), Rihards Bukarts (Stupino "Kapitan", Krievija), Georgijs Golovkovs, Kārlis Ozoliņš (abi "Liepājas metalurgs 2"), Edgars Kulda, Ričards Kondrats (abi "Juniors"), Daniels Riekstiņš ("Rīga/Prizma"), Teodors Bļugers ("Shattuck-St. Marys"), Martins Lavrovs (Pori "Assat", Somija).

LETA/Foto: IIHF.com

Citi šobrīd lasa

Okeāns aprij kristiešu utopiju Nigērijā
Ar tukšajām pudelēm varēs arī papildināt bankas kontu
Pārsteidzoši: Somijas tūrists Latvijā iztērē 45 300 eiro alkoholam 1
Pievienot komentāru