Balvu „Paraugs sportā” piešķir leģendārajam Kārlim Skrastiņam

Citi sporta veidi
2011. gada 22. decembrī 22:23 2011. gada 22. decembrī 22:23
 
"Latvijas Gada balvas sportā 2011" svinīgajā pasniegšanas ceremonijā ceturtdien par šī gada labāko treneri tika atzīts skeletona treneris Dainis Dukurs.
Izcilo latviešu hokeja aizsargu Kārli Skrastiņu atcerēsies vēl ilgus gadus pēc viņa traģiskās nāves.

Latvijas vadošo skeletonistu Martina un Tomasa Dukuru tēvs un treneris Dainis Dukurs šo balvu saņēma otro gadu pēc kārtas.

Uz labākā trenera balvu šogad pretendēja arī Aigars Birzulis (pludmales volejbols), Valentīna Eiduka (šķēpmešana), Ivo Lakučs (BMX riteņbraukšana) un Jānis Liepa (kamaniņu sports).

Nominācijā "Gada sporta skolotājs" par labāko tika nosaukta Ventspils 2.pamatskolas skolotāja Anželika Šilberga.

Uz šo nomināciju šogad pretendēja arī Siguldas pilsētas vidusskolas skolotāja Andra Fridrihsone un Limbažu novada ģimnāzijas skolotājs Agris Ķirsis.

Latvijas Paralimpiskās komitejas speciālbalvu šogad saņēma divkārtējais pasaules čempions un rekordists pasaules čempionātā vieglatlētikā Aigars Apinis. Uz šo balvu šogad pretendēja arī otrās vietas ieguvējs Pasaules kausa izcīņā triatlonā Mārtiņš Drusts un Latvijas stājhokeja izlase.

Tikmēr nominācijā "Paraugs sportā" par uzvarētāju šogad kļuva leģendārais latviešu hokeja aizsargs Kārlis Skrastiņš, kurš septembrī gāja bojā traģiskā aviokatastrofā Krievijas pilsētā Jaroslavļā.

Balvu saņēma Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans, kurš to tālāk nodos Skrastiņa sievai Zanei un viņa divām meitām.

Savukārt par šī gada uzlecošo zvaigzni tika atzīts šķēpmetējs Zigismunds Sirmais. 19 gadus vecais Sirmais ziemas Eiropas kausa izcīņā mešanas disciplīnās martā šķēpu raidīja 84,47 metrus tālu, par 60 centimetriem pārspējot slavenā norvēģa Andrēasa Tūrkildsena 2001.gadā sasniegto pasaules junioru rekordu.

Martā Sirmais tika atzīts par mēneša labāko Eiropas vieglatlētu, bet jūnijā latvietis laboja sev piederošo pasaules rekordu, Jāņa Lūša kausu izcīņā uzrādot rezultātu 84,69 metri. Savukārt jūlijā Sirmais kļuva par Eiropas U-20 junioru čempionu, bet septembra sākumā Tegu notikušajā pasaules čempionātā viņš ieņēma 32.pozīciju 36 sportistu konkurencē.

Šogad uz gada uzlecošās zvaigznes titulu pretendēja arī basketbolists Dāvis Bertāns, hokejists Zemgus Girgensons, peldētājs Uvis Kalniņš un bobslejists Oskars Melbārdis.

Tikmēr nominācijā "Labākais Latvijas tehnisko sporta veidu sportists" šogad uzvaras laurus plūca motokrosa blakusvāģu braucēji Jānis un Lauris Daideri.

Uz šo balvu šogad pretendēja arī rallija ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals, kā arī motokrosa blakusvāģu braucēji Māris Rupeiks un Kaspars Stupelis.

Tāpat tika pasniegta arī Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāla redakcijas speciālbalva, kuru šogad saņēma BMX riteņbraukšanas treneris Ivo Lakučs.

Visi laureāti savā īpašumā ieguva metālmākslinieka Arvīda Endziņa veidotās balvas - piramīdas.

Svinīgo "Latvijas Gada balvas sportā" pasniegšanas ceremoniju šogad jau septīto reizi Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) organizē kopā ar "Igo Japiņa Sporta aģentūru".

Kasjauns.lv/ LETA/Foto: AFP/LETA

Citi šobrīd lasa

"Tāda intervija nav notikusi!" Kremļa mediji publicējuši savādu sarunu ar politiķi Petraviču 3
Sāpīgais zaudējums pret Filipīnām: vai tas vispār samazina mūsu basketbolistu izredzes tikt uz olimpiskajām spēlēm?
Filipīnieši izsēj handikapu, atgūstas un aizsūta atvaļinājumā Gruziju, kas nemācēja pat iemest savā grozā
Pievienot komentāru