Forsbergs atzinies, ka Zviedrijas hokejisti Turīnā apzināti zaudējuši Slovākijai

Hokejs
2011. gada 20. decembrī 12:30 2011. gada 20. decembrī 12:30
 
Zviedrijas hokeja izlase 2006.gada ziemas olimpiskajās spēlēs Turīnā grupu turnīrā apzināti zaudējusi Slovākijai, atklājis leģendārais zviedru uzbrucējs Pēters Forsbergs.

Leģendārais zviedru uzbrucējs Pēters Forsbergs atzinies, ka Turīnas olimpiskajās spēlēs viņa valstsvienība centusies izvairīties no Kanādas un Krievijas.
Par šo faktu sabiedrību Forsbergs informējis, veidojot dokumentālo filmu "# 21 Peter Forsberg".

Minētajā mačā Slovākijas izlase izcīnīja uzvaru ar rezultātu 3:0, bet Zviedrijas hokejisti pirms cīņas nolēmuši apzināti zaudēt, lai ceturtdaļfinālā viņiem pretī stātos Šveices izlase. Uzvaras gadījumā zviedriem nāktos spēlēt pret Kanādu vai Krieviju.

"Ģērbtuvē pirms spēles spriedām, ka mums nav nekādas vajadzības saspringt uz uzvaru pret Slovākiju. Visi saprata, ka šī ir mūsu iespēja," stāsta Forsbergs. "Mēs izdarījām visu, lai izcīnītu zeltu. Domāju, ka tanī ir vainojama arī sacensību izspēles kārtība."

Forsberga teikto noraidījis cits tā gada Zviedrijas izlases modeļa spēlētājs Dāniels Sedīns, kurš laikrakstam "Vancouver Sun" izteicies, ka ne spēlētāji, ne treneri nav apsprieduši iespēju apzināti zaudēt spēli.

Savukārt Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) apņēmusies izmeklēt Forsberga teikto.

Olimpiādes grupu turnīrā Zviedrijas izlase ar sešiem punktiem piecās spēlēs B apakšgrupā ieņēma trešo vietu, kur toreiz ar vienu punktu pēdējā, sestajā, pozīcijā finišēja Latvija.

Savukārt Šveices izlase ar sešiem punktiem A apakšgrupā ierindojās otrajā vietā. Ceturtdaļfinālā Zviedrija sagrāva Šveici ar rezultātu 6:2, pusfinālā ar 7:3 pārspēja Čehiju, bet finālā ar 3:2 uzvarēja Somiju.

Zviedrijas izlase līdz ar to izcīnīja savu otro zelta medaļu olimpiskajās spēlēs.

Savukārt pašlaik 38 gadus vecais Forsbergs, kurš beidzis aktīvās sportista gaitas, piedalījās sešās spēlēs, veicot sešas rezultatīvas piespēles.

Savā Nacionālās hokeja līgas (NHL) karjerā Forsbergs aizvadīja 708 spēles, kurās guva 249 vārtus un izdarīja 636 rezultatīvas piespēles.

Zviedrijas hokeja zvaigzne divas reizes kļuvis par NHL Stenlija kausa ieguvēju, kā arī vairākas reizes izcīnījis individuālās balvas.


LETA/Foto: AFP/LETA

Citi šobrīd lasa

Princese Ketrīna reaģējusi uz prinča Harija atvainošanos?
Putins atzīst, ka viņa ģimenē jau mācās ķīniešu valodu
FOTO, VIDEO: ļaudis apmeklē un izklaidējas Muzeju nakts pasākumos
Pievienot komentāru