Zināmi Latvijas Gada balvas sportā nominanti

Citi sporta veidi
2011. gada 6. decembrī 18:37 2011. gada 6. decembrī 18:37
 
Latvijas Gada balvas sportā žūrija otrdien nosaukusi pretendentus astoņās nominācijās, informēja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Ilze Āķe-Vīksne.
Preses konference par ''Latvijas Gada balvas sportā 2011'' ceremoniju.

Uz Latvijas gada labākā sportista balvu pretendē basketbolists Jānis Blūms, džudists Jevgeņijs Borodavko, skeletonists Martins Dukurs, futbolists Artjoms Rudņevs un BMX braucējs Māris Štrombergs.

Par gada labāko Latvijas sportisti var kļūt basketbolistes Elīne Babkina, daudzcīņniece Aiga Grabuste, šķēpmetēja Madara Palameika, tāllēcēja Ineta Radeviča un modernās pieccīņas sportiste Jeļena Rubļevska.

Nominācijai "Labākais Latvijas tehnisko sporta veidu sportists" izvirzīti motokrosa blakusvāģu braucēji Jānis un Lauris Daideri, rallija ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals, kā arī motokrosa blakusvāģu braucēji Māris Rupeiks un Kaspars Stupelis.

Uz Latvijas labākā trenera balvu pretendē Aigars Birzulis (pludmales volejbols), Dainis Dukurs (skeletons), Valentīna Eiduka (šķēpmešana), Ivo Lakučs (BMX riteņbraukšana) un Jānis Liepa (kamaniņu sports).

Nominācijā "Labākā Latvijas sporta spēļu komanda" uz balvu pretendē Latvijas sieviešu basketbola izlase, Latvijas vīriešu basketbola izlase, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo", Latvijas čempioni vīriešu basketbolā "VEF Rīga" un vīriešu volejbola komanda "Poliurs/Ozolnieki".

Par labāko Latvijas komandu individuālajos sporta veidos var tikt atzīta bobsleja ekipāža Edgars Maskalāns/Daumants Dreiškens/Intars Dambis/Raivis Broks/Uģis Žaļims, pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš, kā arī kamaniņu braucēji Andris Šics/Juris Šics.

Uz gada uzlecošās zvaigznes titulu pretendē basketbolists Dāvis Bertāns, hokejists Zemgus Girgensons, peldētājs Uvis Kalniņš, bobslejists Oskars Melbārdis un šķēpmetējs Zigismunds Sirmais.

Nominācijā "Gada sporta notikums Latvijā" nominēti pasaules čempionāts motokrosā MX1 un MX2 klasēs motocentrā "Zelta Zirgs", pasaules U-19 čempionāts basketbolā Valmierā, Liepājā, Rīgā, kā arī Rīgas "Nordea" maratons.

Zināmi arī Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izvirzītie nominanti balvai "Gada sporta skolotājs" un pretendenti Latvijas Paralimpiskās komitejas speciālbalvai.

Gada sporta skolotāja galvenajam titulam ir nominēta Ventspils 2.pamatskolas skolotāja Anželika Šilberga, Siguldas pilsētas vidusskolas skolotāja Andra Fridrihsone un Limbažu novada ģimnāzijas skolotājs Agris Ķirsis.

Savukārt Latvijas Paralimpiskās komitejas speciālbalvai izvirzīti divkārtējais pasaules čempions un rekordists pasaules čempionātā vieglatlētikā Aigars Apinis, otrās vietas ieguvējs Pasaules kausa izcīņā triatlonā Mārtiņš Drusts un Latvijas stājhokeja izlase.

Kā ziņots, balvu par mūža ieguldījumu Latvijas sportā pasniegs kādreizējam blakusvāģu motobraucējam Jānim Serģim.

Šogad Latvijas Gada balvu sportā pasniegs 22.decembrī uz kinoteātra "Splendid Palace" skatuves.

"Kinoteātra svinīgā atmosfēra dos īpašu garšu pasākumam. Šoreiz viena no režisora Viestura Kairiša tēmām būs dzimšana no ledus - stipri cilvēki spēj piecelties pēc grūtībām un pierādīt sevi vēlreiz un vēlreiz. Ledus tēma būs viena no tām, kas ies cauri visam pasākumam," atklāja LOK prezidents Aldons Vrubļevskis.

Kā zināms, pašlaik norisinās līdzjutēju balsojums par 2011.gada Latvijas populārāko sportistu, kur līderi uz šo brīdi ir riteņbraucējs Gatis Smukulis un pagājušā gada Eiropas čempione tāllēkšanā un šīgada pasaules čempionāta bronzas godalgas ieguvēja Radeviča.

Balsošana par populārākajiem sportistiem norisināsies līdz 19.decembrim.

LOK un Igo Japiņa "Sporta aģentūra" jau septīto reizi rīko nozīmīgāko sporta balvu pasniegšanas ceremoniju, lai pieliktu intriģējošu punktu aizejošajam sporta gadam un sveiktu Latvijas izcilākos gada sportistus, trenerus un komandas, kā arī atzīmētu spilgtākos sporta notikumus. Pasākuma tiešraidi translēs Latvijas Televīzijas 1.kanālā un Latvijas Radio.

Arī šogad Latvijas Gada balvu sportā saņems uzvarētāji 13 nominācijās, kur pretendentus izvirzīs Latvijas Sporta federāciju padomes un Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) pārstāvji, kā arī Latvijas sporta žurnālisti, bet balvu ieguvējus noteiks īpaši veidota žūrijas komisija.

Jau vēstīts, ka Latvijas Gada balvas sportā svinīgā ceremonija kļuvusi par būtisku Latvijas sporta dzīves sastāvdaļu. Tā ir vienīgā reize gadā, kad vienkopus pulcējas Latvijas sporta zvaigznes, gada lielāko panākumu guvēji, daudzsološākie jaunie talanti un Latvijas sporta dzīves vadītāji.

Balvu pasniegšanas ceremonija ir prestižs un valstiski nozīmīgs pasākums, kurā augsti sasniegumi sportā tiek uzsvērti arī kā neatņemami valstiskās identitātes un vienotības elementi. Svinīgā ceremonija ļauj sporta līdzjutējiem vēlreiz atcerēties gada nozīmīgākos panākumus.


Kasjauns.lv/LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA

Citi šobrīd lasa

46 gadu vecumā miris pianists un koncertmeistars Mārtiņš Zilberts
Sāpīgais zaudējums pret Filipīnām: vai tas vispār samazina mūsu basketbolistu izredzes tikt uz olimpiskajām spēlēm?
Filipīnieši izsēj handikapu, atgūstas un aizsūta atvaļinājumā Gruziju, kas nemācēja pat iemest savā grozā
Pievienot komentāru