Smukulis un Radeviča ir līderi balsojumā par Latvijas gada populārāko sportistu

Citi sporta veidi
2011. gada 4. decembrī 12:03 2011. gada 4. decembrī 12:03
 
Līdzjutēju balsojumā par 2011.gada Latvijas populārāko sportistu līderi pašlaik ir riteņbraucējs Gatis Smukulis un pagājušā gada Eiropas čempione tāllēkšanā un šīgada pasaules čempionāta bronzas godalgas ieguvēja Ineta Radeviča, informēja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Āķe-Vīksne.

Balsošana par populārākajiem sportistiem norisināsies līdz 19.decembrim.

Patlaban visvairāk balsu saņēmis Smukulis, par kuru divu nedēļu laikā kopš notiek balsošana atdotas 1284 balsis. No viņa tikai nedaudz atpaliek Radeviča, kura ieguvusi 1230 līdzjutēja atbalstu.

Labāko trijnieku noslēdz pasaules junioru rekordists šķēpmešanā Zigismunds Sirmais, kurš saņēmis 1163 balsis.

Izredzes uz tikšanu labāko trijniekā saglabā arī šosezon rezultatīvi spēlējošais Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Miķelis Rēdlihs (843 balsis), futbolists Artjoms Rudņevs (632) un pasaules vicečempions motokrosā ekipāžām Lauris Daiders (530). Turpat atrodas arī pērn Latvijas populārākā sportista balvu ieguvušais skeletonists Martins Dukurs (492), kā arī olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā, šogad pasaules vicečempions, Māris Štrombergs (471). Vairāk par 300 balsīm saņēmuši arī hokejists Sandis Ozoliņš (335) un džudists Jevgēņijs Borodavko (304).

Kopā par Latvijas populārākajiem sportistiem balsots teju 10 000 reizes.

Par trīs populārākajiem sportistiem/sportistēm, kuri būs ieguvuši vislielāko balsu skaitu, balsošana turpināsies "Latvijas Gada balvas sportā 2011" apbalvošanas ceremonijas tiešraidē 22.decembrī.

Balvas ieguvējs/ieguvēja tiks noteikts līdzjutēju telefonbalsojumā.

Līdzjutējiem speciāli izveidotā anketā iekļauti 35 Latvijā pazīstami sportisti un sportistes. Katrā balsošanas reizē varēs izvēlēties vienu sev tīkamāko pretendentu. Lai iegūtu objektīvākus rezultātus, katru dienu internetā no vienas IP adreses varēs nobalsot vienu reizi.

Balsot par populārāko sportistu/sportisti var interneta mājaslapā "http://sports.delfi.lv/news/other_kinds/other/balso-par-2011gada-latvijas-popularako-sportistu.d?id=4185349".

Pagājušajā gadā par populārāko sportistu līdzjutēju balsojumā kļuva skeletonists Martins Dukurs, kurš, šādas atzinības iedvesmots, vēlāk uzvarēja Eiropas un pasaules čempionātos, kā arī Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā. Dukurs fināla balsojumā apsteidza olimpisko čempionu BMX riteņbraukšanā Māri Štrombergu un pludmales volejbolistu Mārtiņu Pļaviņu.

Savukārt 2009.gadā par populārāko Latvijas sportistu kļuva Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" kapteinis Sandis Ozoliņš, kurš togad pēc ilgas karjeras Ziemeļamerikā atgriezās dzimtenē. Ozoliņš finālā apsteidza Štrombergu un Latvijas hokeja izlases vārtsargu Edgaru Masaļski.

Kā ziņots, šogad Latvijas Gada balvu sportā pasniegs 22.decembrī uz kinoteātra "Splendid Palace" skatuves.

LOK un Igo Japiņa "Sporta aģentūra" jau septīto reizi rīko nozīmīgāko sporta balvu pasniegšanas ceremoniju, lai pieliktu intriģējošu punktu aizejošajam sporta gadam un sveiktu Latvijas izcilākos gada sportistus, trenerus un komandas, kā arī atzīmētu spilgtākos sporta notikumus. Pasākuma tiešraidi translēs Latvijas Televīzijas 1.kanālā un Latvijas Radio.

Arī šogad Latvijas Gada balvu sportā saņems uzvarētāji 13 nominācijās, kur pretendentus izvirzīs Latvijas Sporta federāciju padomes un Latvijas Olimpiskās vienības pārstāvji, kā arī Latvijas sporta žurnālisti, bet balvu ieguvējus noteiks īpaši veidota žūrijas komisija.

Jau vēstīts, ka Latvijas Gada balvas sportā svinīgā ceremonija kļuvusi par būtisku Latvijas sporta dzīves sastāvdaļu. Tā ir vienīgā reize gadā, kad vienkopus pulcējas Latvijas sporta zvaigznes, gada lielāko panākumu guvēji, daudzsološākie jaunie talanti un Latvijas sporta dzīves vadītāji.

Balvu pasniegšanas ceremonija ir prestižs un valstiski nozīmīgs pasākums, kurā augsti sasniegumi sportā tiek uzsvērti arī kā neatņemami valstiskās identitātes un vienotības elementi. Svinīgā ceremonija ļauj sporta līdzjutējiem vēlreiz atcerēties gada nozīmīgākos panākumus.


LETA

Citi šobrīd lasa

46 gadu vecumā miris pianists un koncertmeistars Mārtiņš Zilberts
Sāpīgais zaudējums pret Filipīnām: vai tas vispār samazina mūsu basketbolistu izredzes tikt uz olimpiskajām spēlēm?
Filipīnieši izsēj handikapu, atgūstas un aizsūta atvaļinājumā Gruziju, kas nemācēja pat iemest savā grozā
Pievienot komentāru