Darbu neturpinās LBL direktors Abrams

Basketbols
2011. gada 8. novembrī 13:37 2011. gada 8. novembrī 13:37
 
Latvijas Basketbola līgu (LBL) direktors Edgars Abrams nolīgtajā pārbaudes termiņā nav izturējis pārbaudi, tāpēc savu darbu neturpinās, lēmusi Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde.

LBL direktora pienākumu izpilde pagaidām uzticēta līdzšinējai direktora asistentei Marutai Eglītei.

Abrams, kurš amatā nomainīja Ralfu Pleinicu, savus pienākumus sāka pildīt augusta sākumā.

Līdz tam LBL bez direktora bija kopš 31.maija. Iepriekš LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps bija izteicies, ka jaunais direktors tiks izraudzīts līdz jūnija beigām, taču ilgstošo pārrunu gaitā netika atrasts neviens pienācīgs kandidāts.

Sarunā ar aģentūru LETA Šneps nevēlējās sīki argumentēt LBS valdes iemeslus šāda lēmuma pieņemšanai, taču izcēla, ka tas ir darīts tikai ar mērķi veicināt LBL attīstību. "Nevēlējāmies skatīties atpakaļ, gribam raudzīties tikai uz priekšu. Tāds ir valdes lēmums, kurš pieņemts, summējot Abrama darba plusus un mīnusus, viņa pozitīvos un negatīvos darbus," skaidroja Šneps. "Secinājām, ka šis amats viņam tomēr nav piemērots, taču valde Abramam vēl tikai veiksmi un pasakās par ieguldīto darbu."

"Eglīte, kurai ir liela pieredze līdzīgu pienākumu veikšanā, zināmu laiku veiks šo darbu, taču valde plāno drīzumā atsākt sarunas ar cilvēkiem, kas iepriekš piedalījās konkursā uz šo amatu. Ir cilvēki, kas izrādījuši interesi iesaistīties un turpināt sarunas," piebilda Šneps.

Iepriekš LBS bija publiskojuši, ka bez Abrama konkursa otrajā kārtā iekļuva arī bijušais LBL tirdzniecības menedžeris Viktors Kulačkovskis, kā arī bijušais basketbolists Uģis Viļums.

Iepriekšējais LBL direktors Pleinics atgriezies "Ventspils" komandā, kurā ieņem kluba ģenerālmenedžera un valdes priekšsēdētāja amatu, nomainot tajā līdzšinējo ģenerālmenedžeri Mārtiņu Rībenu un valdes priekšsēdētāju Uldi Boitmani.

Pleinics LBL direktora amatā stājās pagājušā gada 8.martā, aizstājot Jāni Janševicu, kurš LBL direktora amatu ieņēma kopš 2008.gada 1.jūlija.

Abrams ieguvis humanitāro zinātņu bakalaura grādu vēsturē, studējis Latvijas Universitātes (LU) Ekonomikas fakultātē, kā arī Praktiskās psiholoģijas institūtā.

Iepriekš Abrams strādājis par muitas inspektoru un virsuzraugu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Rīgas muitas reģionālās iestādes struktūrās.

LETA

Citi šobrīd lasa

Vai Dons iekļūs finālā? Publicētas jaunākās bukmeikeru prognozes
FOTO, VIDEO: "Nelauz pirkstus!" Salaspils memoriālā likumsargi aizturējuši kādu vīrieti
VIDEO: Grīziņkalnā izcēlies spēcīgs ugunsgrēks; notiek cilvēku glābšana
Tēmas: Ventspils, VID, LBS, Abrams
Pievienot komentāru