Jekimovam vārti otrajā Somijas augstākās hokeja līgas čempionāta spēlē pēc kārtas

Hokejs
2011. gada 24. septembrī 21:34 2011. gada 24. septembrī 21:34
 
Vārtus otrajā Somijas augstākās hokeja līgas - "SM-liiga" - čempionāta spēlē pēc kārtas sestdien guva latviešu uzbrucējs Roberts Jekimovs, bet viņa pārstāvētā Lāpenrantas "SaiPa" komanda izbraukumā ar 3:4 (1:0, 2:1, 0:3) zaudēja Helsinku "Jokerit" vienībai.

Latviešu uzbrucējs otrās trešdaļas sestajā minūtē guva savas komandas otros vārtus mačā, panākot 2:0.

Jekimovs spēlēja savas komandas otrajā uzbrucēju virknējumā, nospēlēto 12 minūšu un vienas sekundes laikā veicot vienu metienu un tiekot pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Jau vēstīts, ka savus pirmos vārtus Somijas augstākās hokeja līgas čempionātā Jekimovs guva piektdien, palīdzot "SaiPa" ar 4:3 uzvarēt Turku TPS komandu un tikt pie pirmās uzvaras jaunajā sezonā.

Piecās čempionāta spēlēs Jekimovs iekrājis divus vārtus, divas soda minūtes un negatīvu lietderības koeficientu -1.

"SM-liiga" kopvērtējumā "SaiPa" komanda ar trim punktiem piecās spēlēs atrodas 12.pozīcijā 14 komandu konkurencē.

Kā zināms, Jekimovs "SaiPa" komandai uz pārbaudes laiku pievienojās pirms augustā notikušā tradicionālā "Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņas turnīra, kurā viņa pārstāvētā vienība ierindojās pēdējā, sestajā, vietā.

Pagājušo sezonu Jekimovs pavadīja Somijas pēc spēka otrās līgas - "Mestis" - komandā "Jokipojat". Aizvadītajās 47 spēlēs Jekimovs izcēlās ar 24 vārtiem, 19 rezultatīvām piespēlēm un 36 soda minūtēm.

Vēlāk uzbrucējs neveiksmīgi kandidēja uz vietu Latvijas izlasē, kas startēja pasaules čempionātā Slovākijā, bet vasarā viņa vārds vairākas reizes tika saistīts ar iespējamo pievienošanos Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubam Rīgas "Dinamo".

Tāpat tika baumots arī, ka Jekimovs varētu pievienoties Zviedrijas trešās spēcīgākās līgas - "Division 1" - komandai "Asploven".

Vēl viņš savas karjeras laikā spēlējis "Dinamo" fārmklubā "Dinamo/Juniors" un Zviedrijas kluba "Brynäs" jauniešu komandā.

Jekimovs Latvijas izlases sastāvā piedalījās 2009.gada pasaules čempionātā, kas norisinājās Šveicē. Viņš laukumā izgāja četrās spēlēs un ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

LETA

Citi šobrīd lasa

VIDEO: "Viņas stilbs bija pazudis!" Cilvēki šokā par pieredzēto Teksasas pludmalē [Brīdinām, nepatīkami skati!]
Nosauktas 5 pazīmes tam, ka vairs nepiederi vidusslānim 3
FOTO: Levits, Cihanouska, Gorkšs - Sarunu festivāls "Lampa" pulcē daudzus sabiedrībā zināmus cilvēkus
Pievienot komentāru