LBL pirmajā divīzijā spēlēs arī Latvijas U-18 izlase

Basketbols
2011. gada 21. septembrī 19:08 2011. gada 21. septembrī 19:08
 
Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas turnīrā nākamajā sezonā spēlēs arī Latvijas U-18 izlase, vēsta Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājaslapa internetā.

Latvijas U-18 izlases darba koncepciju apspriedusi un apstiprinājusi LBS Treneru komisija. Komandas budžetu un līdzdalību LBL pirmajā divīzijā konceptuāli atbalstījusi LBS valde.

Patlaban ir sagatavots paplašinātais izlases kandidātu saraksts, kurā iekļauti labākie 1994./1995.gadā dzimušie basketbolisti, un notiek sarunas par sadarbību ar viņu sporta skolu vadītājiem un treneriem.

"Iniciatīvas galvenais mērķis - maksimāli sekmēt jauno basketbolistu individuālo un kolektīvo progresu. Papildus stimuls ir reālā iespēja, ka 2012. gada Eiropas U-18 čempionāts notiks Latvijā un Lietuvā, un mājinieku startam būs pievērsta liela uzmanība. Pagājušajā sezonā veiksmīga pieredze bija abām kadetu izlasēm, kuru kandidāti un kandidātes, sezonas laikā kopā trenējoties un spēlējot, kvalitatīvi sagatavojās Eiropas U-16 čempionātiem," citēts LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps.

Par izlases galvenā trenera kandidatūru LBS Treneru komisija lems nākamajā sēdē 28.septembrī. Kandidatūru paredzēts apstiprināt LBS valdes sēdē 4.oktobrī.

Iecerētais darba modelis paredz, ka izlases kandidāti nedēļas nogalēs pulcētos Rīgā un aizvadītu trīs koptreniņus, bet svētdienās piedalītos LBL pirmās divīzijas turnīra spēlēs. Rīgā dzīvojošajiem izlases kandidātiem būs iespēja treneru uzraudzībā individuāli trenēties arī no rītiem. Treniņnometnes paredzētas arī skolu brīvdienās. LBS apmaksās kandidātu dzīvošanu, ēšanu, ceļa izdevumus, kā arī nodrošinās medicīnisko uzraudzību.

Iepriekš skeptiski noskaņots par Latvijas U-18 izlases iekļaušanos LBL pirmajā divīzijā bija LBL direktors Edgars Abrams, par galveno šķērsli minot tieši rajonos esošo kandidātu iespējamo spēlēšanu izlasē, kas tādējādi nopietni kaitētu viņu mācībām skolā.

LBS vēsta, ka iespēja savu sporta skolu vai klubu komandu sastāvos piedalīties arī LBL otrās divīzijas un Latvijas Jaunatnes basketbola līgas (LJBL) spēlēs netiek izslēgta, taču katrā konkrētajā gadījumā lēmums tiks pieņemts atsevišķi, izvērtējot sportisko mērķtiecību. Īpaša uzmanība tiks pievērsta slodzes sabalansēšanai, lai jaunajiem basketbolistiem nebūtu pārāk liels spēļu skaits.

Tiek uzsvērts, ka Latvijas U-18 izlases sportiskais rezultāts nekādā gadījumā nebūs prioritārs. Tomēr LBS Treneru komisija ir pārliecināta, ka nopietnas spēles ar stipriem pretiniekiem jauno spēlētāju izaugsmi sekmēs daudz labāk nekā līdzdalība tikai jauniešu sacensībās.

Kā zināms, no dalības LBL pirmās divīzijas turnīrā laicīgi atteicās aizpagājušā gada valsts čempionvienība "Barons", kuras vietu ieņēma "Jūrmala/Fēnikss" komanda, kas aizvadītajā sezonā triumfēja otrās divīzijas regulārajā čempionātā, bet izslēgšanas spēles noslēdza ceturtajā vietā.

Tikmēr dalībai pirmās divīzijas turnīrā iepriekš tika apstiprinātas aizvadītās sezonas čempionvienība "VEF Rīga", pagājušā gada finālisti "Ventspils", kā arī "Liepājas Lauvas", "Valmiera", "Jelgava", biznesa augstskola "Turība" un "Latvijas Universitāte".

Līdz ar to noskaidrojies, ka nākamās sezonas pirmās divīzijas turnīrā startēs deviņas komandas, kas nozīmē, ka vienības regulārajā čempionātā četros apļos aizvadīs pa 28 spēlēm, bet "VEF Rīga" un "Ventspils", kas turnīrā iesaistīsies no trešā apļa, aizvadīs pa 16 spēlēm.

Izslēgšanas turnīrā sistēma būs tāda pati kā aizvadītajā sezonā - piedalīsies sešas labākās komandas, tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, pusfināli un finālsērijas.

Komandas pieteikumā vienlaikus varēs atrasties 25 spēlētāji. Uz katru LBL spēli komanda varēs pieteikt ne vairāk kā trīs spēlētājus, kuri nav Latvijas Republikas pilsoņi. Ja komanda vēlas vienā spēlē izmantot vairāk ārzemnieku, tai ir tiesības iegādāties papildu kvotas (par ceturto ārzemnieku - 5000 latu, par piekto - 10 000 latu, par sesto -15 000 latu).

Kā ziņots, aizvadītās sezonas LBL finālsērijā "VEF Rīga" ar 4-3 pieveica "Ventspils" komandu.

LETA

Citi šobrīd lasa

Sanda Dejus par visu algu nopērk teātra leģendas Antras Liedskalniņas vēdekli
Lietuvieši par Donu: šoreiz Latvija Eirovīzijā izmantoja "smago artilēriju"
"Tā vēsturē vēl nav bijis!" Dons pēc iekļūšanas Eirovīzijas finālā atbild, kā ir būt cilvēkam, kurš lauzis "nelaimes lāstu"
Pievienot komentāru