Šķēpmetējs Sirmais nominēts Eiropas gada uzlecošās zvaigznes balvai

Citi sporta veidi
2011. gada 13. septembrī 11:09 2011. gada 13. septembrī 11:09
 
Eiropas gada uzlecošās zvaigznes balvai vieglatlētikā ticis nominēts Eiropas junioru čempions un pasaules junioru rekordists Zigismunds Sirmais.
Zigismunds Sirmais ļoti strauji pārkāpa 80 metru robežai.

Kopumā balvai nominēti 13 jaunie sportisti. Pa diviem titula kandidātiem nāk no Francijas, Krievijas, Polijas un Vācijas, bet balvai izvirzīti arī pa vienam pārstāvim no Latvijas, Lielbritānijas, Spānijas, Ukrainas un Ungārijas.

Balsojumu veidos līdzjutēju, mediju, Eiropas Vieglatlētikas asociācijas pārstāvju un ekspertu komisijas vērtējums.

Līdzjutēji savu balsi var atdot Eiropas Vieglatlētikas asociācijas mājaslapā internetā "european-athletics.org/european-rising-star-nominations-for-2011".

Balsojums ilgs līdz 26. septembrim.

Pagājušajā gadā par Eiropas gada uzlecošo zvaigzni vīriešu konkurencē tika nosaukts Francijas trīssoļlēcējs Tedijs Tamgo.

Tāpat zināmas kandidātes uz Eiropas gada uzlecošās zvaigznes titulu sieviešu konkurencē, kā arī Eiropas gada labākā vieglatlēta balvas pretendenti sievietēm un vīriešiem, taču Latvijas pārstāvji šajos sarakstos nav atrodami.

Jau ziņots, ka 19 gadus vecais Sirmais ziemas Eiropas kausa izcīņā mešanas disciplīnās martā šķēpu raidīja 84,47 metrus tālu, par 60 centimetriem pārspējot slavenā norvēģa Andrēasa Tūrkildsena 2001.gadā sasniegto pasaules junioru rekordu.

Martā Sirmais tika atzīts par mēneša labāko Eiropas vieglatlētu, bet jūnijā latvietis laboja sev piederošo pasaules rekordu, Jāņa Lūša kausu izcīņā uzrādot rezultātu 84,69 metri.

Jūlijā Sirmais kļuva par Eiropas U-20 junioru čempionu, bet septembra sākumā Tegu notikušajā pasaules čempionātā viņam 32. pozīcija 36 sportistu konkurencē.

LETA/Foto: Lita Krone/LETA

Citi šobrīd lasa

Pēkšņi miris Lienes Kivičas vecāko meitu tētis Ārens Skulme
Zvērināts advokāts: "Vīrietis, kurš Vārvē nošāva zagli, rīkojās absolūti loģiski" 5
Dziedātāja Vineta Elksne ieprecējusies komponista Kārļa Lāča ģimenē
Pievienot komentāru