Bolts tiek pie zelta 200 metros, Torkildsens šķēpmešanā neuzvar

Citi sporta veidi
2011. gada 3. septembrī 16:00 2011. gada 3. septembrī 16:00
 
Par pasaules vieglatlētikas čempionāta uzvarētāju 200 metru distancē sestdien kļuva 200 metru distancē.
Useinam Boltam izdevās kaut nedaudz reabilitēties par savu neveiksmi 100 metros.

Viņš finālā distanci veica 19,40 sekundēs, sasniedzot ceturto visu laiku ātrāko rezultātu. Iepriekš šo distanci ātrāk noskrējuši tikai pats Bolts un amerikānis Maikls Džonsons.

Otro vietu ar rezultātu 19,70 sekundes izcīnīja ASV sprinteris Valters Dikss, bet trešo vietu negaidīti izcīnīja Francijas talants Kristofs Lemetrs, kurš finišēja pēc 19,80 sekundēm, kaut viņa līdz šim labākais rezultāts karjerā bija tikai 20,16 sekundes.

Bolts bija galvenais favorīts arī 100 metru sprintā, tomēr finālā viņš izcēlās ar pāragru startu, tiekot diskvalificēts.

Pie otrās zelta godalgas Boltam būs iespēja tikt sacensību pēdējā dienā svētdien, kad viņš piedalīsies 4x100 metru stafetē.

Savukārt par pasaules vieglatlētikas čempionāta uzvarētāju šķēpmešanas sacensībās vīriešiem sestdien kļuva Vācijas sportists Matiass de Cordo.

Uzvarētājs finālsacensībās šķēpu raidīja 86,27 metrus tālu, apsteidzot slaveno norvēģi Andreasu Torkildsenu, kurš ar 84,78 metriem palika otrajā vietā.

De Cordo savu labāko rezultātu sasniedza jau pirmajā mēģinājumā.

Savukārt trešais palika kubietis Giljermo Martiness, kurš meta vēl par 58 centimetriem tuvāk nekā Torkildsens.

Kā ziņots, kvalifikācijas sacensībās startēja arī trīs Latvijas sportisti, bet neviens no viņiem nespēja iekļūt finālā - Ēriks Rags ierindojās 20. pozīcijā, Vadims Vasiļevskis ieņēma 25. vietu, bet Zigismunds Sirmais bija spiests samierināties ar 32. pozīciju 36 sportistu konkurencē.

Kasjauns.lv/ LETA/Foto: AFP/LETA

Citi šobrīd lasa

Gandrīz klasiski marinēti gurķi - Arņa Krauzes recepte
Dziedātāja Vineta Elksne ieprecējusies komponista Kārļa Lāča ģimenē
No Lāčplēša par Melno bruņinieku. Latvijas savulaik labākais MMA cīkstonis ticis pie Krievijas pases
Pievienot komentāru