Latvijas cerība lodes grūdējs Urtāns uz pasaules čempionātu nebrauks

Citi sporta veidi
2011. gada 24. augustā 11:51 2011. gada 24. augustā 11:51
 
Latvijas vadošais lodes grūdējs Māris Urtāns un valsts rekordists desmitcīņā Edgars Eriņš tomēr nepiedalīsies pasaules čempionātā, kas jau piektdien sāksies Dienvidkorejas pilsētā Tegu.
Māris Urtāns bija viena no Latvijas galvenajām cerībā uz augstu vietu pasaules čempionātā.

Urtāns traumu guva 9. augustā notikušajā Igaunijas "Bigbank" Zelta līgas vasaras sezonas noslēdzošā, piektā posma sacensībās. "Bija diezgan slikts laiks, uzlija, sektors bija mitrs, otrā mēģinājuma laikā paslīdēju un iznāca gandrīz vai špagatu uztaisīt," intervijā šīs nedēļas izdevumam "Sporta Avīze" stāstīja Urtāns, kurš atjaunojis cirkšņa traumu. "Likās, ka nebūs tik traki, turpmākajos treniņos visu darījām pēc pilnas programmas, bet tad grūdu lodi un vienubrīd likās, ka pusi kājas norauj nost."

"Cerībā uz uzlabojumiem ārsti man sagrūda ļoti daudz zāļu iekšā, taču izmaiņu praktiski nekādu. Tāpēc tika pieņemts lēmums uz pasaules čempionātu nebraukt," Urtānu trešdien citē "sportacentrs.com". "Protams, man varētu injicēt pretsāpju zāles un uz vienu metienu 19 metru robežās es varētu iziet, taču man tas nav vajadzīgs, jo ambīcijas bija pavisam citas. Tika ieguldīts nopietns darbs vairāku mēnešu garumā. Katrā ziņā par pirmo sešinieku pasaulē es varēju mierīgi cīnīties."

Urtāns cer, ka rudens beigās varēs atsākt treniņus, tomēr pērn līdzīga savainojuma ārstēšanai viņam bijuši nepieciešami četri mēneši.

Pagājušajā gadā Urtāns izcīnīja ceturto vietu Eiropas čempionātā, tiekot pie lielākā panākuma karjerā.

Tikmēr Eriņš traumu guvis treniņnometnē Valmierā un tāpēc šosezon, visticamāk, vairs nevarēs startēt.

Eriņam pasaules čempionāta sacensības bija plānots uzsākt kā pirmajam no Latvijas sportistiem - desmitcīņnieki sacentīsies čempionāta pirmajās divās dienās sestdien un svētdien.

Līdz ar to Latviju pasaules čempionātā pārstāvēs 13 sportisti. Pasaules čempionāts no 27. augusta līdz 4. septembrim risināsies Dienvidkorejas pilsētā Tegu.

Latvijas izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā vieglatlētikā:

Vadims Vasiļevskis, Zigismunds Sirmais, Ēriks Rags, Madara Palameika, Sinta Ozoliņa-Kovala (visi - šķēpmešana), Ineta Radeviča, Lauma Grīva (abas - tāllēkšana), Aiga Grabuste (septiņcīņa), Igors Sokolovs (vesera mešana), Agnese Pastare (20 kilometru soļošana), Igors Kazakevičs (50 kilometru soļošana), Ronalds Arājs (100 metru sprints), Dmitrijs Jurkevičs (1500 metru skrējiens).

LETA/Foto: EPA/LETA

Citi šobrīd lasa

Gandrīz klasiski marinēti gurķi - Arņa Krauzes recepte
VIDEO: Krievijas armija savos gaļas uzbrukumos sūta arī sievietes; ukraiņu droni dzimumus nešķiro
No Lāčplēša par Melno bruņinieku. Latvijas savulaik labākais MMA cīkstonis ticis pie Krievijas pases
Pievienot komentāru