Latviju pasaules čempionātā vieglatlētikā pārstāvēs 15 sportisti

Citi sporta veidi
2011. gada 10. augustā 13:19 2011. gada 10. augustā 13:19
 
Dienvidkorejā paredzētajā pasaules čempionātā vieglatlētikā Latviju pārstāvēs 15 sportisti, trešdien apstiprināja Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).
Latvijas vieglatlētikas izlases galvenā cerība pasaules čempionātā ir šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis.

Ierasti vislielākā pārstāvniecība Latvijai būs šķēpmešanas sacensībās, kur vīriešu konkurencē startēs Latvijas rekordists Vadims Vasiļevskis, Eiropas junioru čempions un pasaules junioru rekordists Zigismunds Sirmais, kā arī B normatīvu izpildījušais Ēriks Rags, bet sieviešu sacensībās piedalīsies Madara Palameika un Sinta Ozoliņa-Kovala.

Divas Latvijas sportistes startēs arī tāllēkšanas sacensībās - Eiropas čempione Ineta Radeviča un Lauma Grīva.

Zīmīgi, ka Radeviča šosezon neizpildīja attiecīgos pasaules čempionāta normatīvus, taču starts čempionātā viņai ir garantēts kā iepriekšējā Eiropas čempionāta uzvarētājai.

No sportistiem, kas nav iekļauti izlases sastāvā, normatīvus izpildīja arī šķēpmetēja Līna Mūze, septiņcīņniece Laura Ikauniece un šķēpmetējs Ansis Brūns. Kamēr Mūzei un Ikauniecei svarīgākais starts bija Eiropas U-20 junioru čempionātā, kurā viņas savās disciplīnās izcīnīja attiecīgi sudraba un bronzas godalgas, Brūns Latvijas šķēpmetēju konkurencē palika kā ceturtais.

Vienu valsti pasaules čempionāta vienā disciplīnā var pārstāvēt, maksimums, trīs sportisti, no kuriem diviem jāizpilda A normatīvs, bet vienam - B normatīvs.

Pasaules čempionāta normatīvu izpildes uzskaite ilgs līdz 15. augustam, taču maz ticams, ka izlasē gaidāms papildinājums. Lielas cerības tika liktas uz tāllēcējiem Jāni Leiti un Elviju Misānu, tomēr otrdien notikušajās "Bigbank" Zelta līgas vasaras sezonas noslēdzošā, piektā posma sacensībās, kas bija pēdējā reālā iespēja izpildīt normatīvu, vajadzīgais rezultāts netika sasniegts.

Pasaules čempionāts no 27. augusta līdz 4. septembrim risināsies Dienvidkorejas pilsētā Tegu.

Latvijas izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā vieglatlētikā:

Vadims Vasiļevskis, Zigismunds Sirmais, Ēriks Rags, Madara Palameika, Sinta Ozoliņa-Kovala (visi - šķēpmešana), Ineta Radeviča, Lauma Grīva (abas - tāllēkšana), Aiga Grabuste (septiņcīņa), Edgars Eriņš (desmitcīņa), Māris Urtāns (lodes grūšana), Igors Sokolovs (vesera mešana), Agnese Pastare (20 kilometru soļošana), Igors Kazakevičs (50 kilometru soļošana), Ronalds Arājs (100 metru sprints), Dmitrijs Jurkevičs (1500 metru skrējiens).


LETA/Foto: EPA/LETA

Citi šobrīd lasa

Zvērināts advokāts: "Vīrietis, kurš Vārvē nošāva zagli, rīkojās absolūti loģiski" 5
Gandrīz klasiski marinēti gurķi - Arņa Krauzes recepte
Dziedātāja Vineta Elksne ieprecējusies komponista Kārļa Lāča ģimenē
Pievienot komentāru