Par jauno LBL direktoru iecelts uzņēmējs Edgars Abrams

Basketbols
2011. gada 3. augustā 20:44 2011. gada 3. augustā 20:44
 
Par jauno Latvijas Basketbola līgu (LBL) direktoru trešdien Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde iecēlusi uzņēmēju Edgaru Abramu, vēsta LBS.

Tiek ziņots, ka diskusijas par pienācīgāko kandidatūru bijušas ilgas.

Jaunais direktors, kurš amatā nomainīs Ralfu Pleinicu, pie pienākumiem ķersies jau ceturtdien, kad paredzēta LBL klubu pārstāvju sanāksme.

Līgu direktora pārziņā ir arī Latvijas Sieviešu basketbola līga (LSBL) un Amatieru basketbola līga.

43 gadus vecais Abrams ieguvis humanitāro zinātņu bakalaura grādu vēsturē, studējis Latvijas Universitātes (LU) Ekonomikas fakultātē, kā arī Praktiskās psiholoģijas institūtā.

Iepriekš Abrams strādājis par muitas inspektoru un virsuzraugu valsts ieņēmumu dienesta (VID) Rīgas muitas reģionālās iestādes struktūrās.

Abrams līdztekus ir valdes loceklis SIA "Darījumu centrs "Daugava"", SIA "Rīgas līcis", SIA "Ventspils biznesa centrs" u.c.

LBL bez direktora bija kopš 31.maija. Iepriekš LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps bija izteicies, ka jaunais direktors tiks izraudzīts līdz jūnija beigām, taču ilgstošo pārrunu gaitā netika atrasts neviens pienācīgs kandidāts.

Iepriekš LBS bija publiskojuši, ka bez Abrama konkursa otrajā kārtā iekļuvuši arī bijušais LBL menedžeris, tirdzniecības menedžeris Viktors Kulačkovskis, kā arī bijušais basketbolists un Basketbola attīstības aģentūras "Rīga" direktors Uģis Viļums.

Kā zināms, iepriekšējais LBL direktors Pleinics atgriezies "Ventspils" komandā, kurā ieņem kluba ģenerālmenedžera un valdes priekšsēdētāja amatu, nomainot tajā līdzšinējo ģenerālmenedžeri Mārtiņu Rībenu un valdes priekšsēdētāju Uldi Boitmani.

Pleinics LBL direktora amatā stājās pagājušā gada 8.martā, aizstājot Jāni Janševicu, kurš LBL direktora amatu ieņēma kopš 2008.gada 1.jūlija.

Pleinics "Ventspils" komandu atstāja pēc 2008./09.gada sezonas, savu aiziešanu toreiz skaidrojot ar to, ka gandrīz 14 gadi vienā klubā ir pārāk ilgs laiks, tāpēc pienācis laiks meklēt izaicinājumus citur, tiesa, tajā pašā basketbola sfērā. Tāpat Pleinics savulaik bijis arī Baltijas Basketbola līgas valdes loceklis.

Kā ziņots, "VEF Rīga" aizvadītās sezonas LBL finālsērijā ar 4-3 uzvarēja regulārā čempionāta spēcīgāko komandu "Ventspils".

LETA

Citi šobrīd lasa

FOTO, VIDEO: "Nelauz pirkstus!" Salaspils memoriālā likumsargi aizturējuši kādu vīrieti
Vitālijam Gavrilovam banka atņem lepno villu Jūrmalā
Pēc ieilguša pārtraukuma Latvija atkal būs Eirovīzijas finālā! Dona dziesma "Hollow" iekaro skatītāju sirdis
Pievienot komentāru