Latvijas pludmales volejbolistiem beidzies "Grand Slam" posms Gštādē

Citi sporta veidi
2011. gada 9. jūlijā 15:23 2011. gada 9. jūlijā 15:23
 
Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins sestdien piedzīvoja zaudējumu Šveices pilsētā Gštādē notiekošā "Grand Slam" posma izslēgšanas turnīra astotdaļfināla cīņā.

Ar 26. numuru izliktie Latvijas sportisti ar rezultātu 0-2 (17:21, 12:21) piekāpās šī gada pasaules čempioniem brazīliešiem Alisonam Čeruti/Emanuelam Regu, kuri turnīrā izlikti ar pirmo numuru.

Līdz ar to dalību sacensībās Samoilovs/Sorokins noslēdza dalītā devītajā vietā.

Astotdaļfinālā Samoilovs/Sorokins iekļuva bez cīņas. Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā viņiem bija paredzēts spēkoties ar spēcīgajiem spāņiem Pavlo Erreru un Adrianu Gaviru, kuriem turnīrā bija sestais numurs, taču viens no Spānijas dueta pārstāvjiem traumas dēļ nevarēja turpināt sacensības, līdz ar to Errera/Gavira nemaz nesāka cīņu pret latviešiem.

Zaudējumu izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā piektdien piedzīvoja ar 13. numuru izliktie Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, kuri ar rezultātu 1-2 (18:21, 21:19, 12:15) piekāpās krieviem Konstantīnam Semjonovam un Jaroslavam Koškarevam, kuriem turnīrā 14. numurs.

Līdz ar to dalību sacensībās Pļaviņš un Šmēdiņš noslēdza 17. vietā.

Pamatturnīrā abi Latvijas dueti trijās cīņās izcīnīja pa vienai uzvarai, ieņemot trešās vietas savās apakšgrupās.

"Grand Slam" turnīrā 32 pamatturnīra pāri tika sadalīti astoņās grupās, pa četriem katrā. Grupu turnīrā katrs duets ar katru izspēlēja pa mačam savā apakšgrupā, un, lai turpinātu cīņu par titulu, bija jāieņem vismaz trešā vieta.

Grupas uzvarētājs automātiski garantēja sev vietu labāko 16 dalībnieku skaitā, bet katras apakšgrupas otrās un trešās vietas ieguvēji aizvada cīņas ar citu grupu šo pašu vietu ieguvējiem. Tam volejbolistu duetam, kas apakšgrupā paliek ceturtajā vietā, turnīrs beidzas ar dalītu 25.-32.vietu.

Latvijas vadošais sieviešu pāris Inguna Minusa un Inese Jursone pēc vairākām pēdējā laikā piedzīvotajām neveiksmēm šajā turnīrā nepiedalījās.

LETA

Citi šobrīd lasa

"To pašu var panākt ar pašiedvesmu" - jeb atklāti par placebo fenomenu
Ģēnijs ratiņkrēslā. Leģendārais zinātnieks Stīvens Hokings un viņa neparastā dzīve
Kravas auto vadītājs stāsta par traģisko avāriju uz Ventspils šosejas: "Izvilku viņu no kabīnes, bet šis jau bija viss liesmās"
Pievienot komentāru