FIFA apsola 20 miljonus Interpolam cīņai pret futbola rezultātu ietekmēšanu

Futbols
2011. gada 10. maijā 19:48 2011. gada 10. maijā 19:48
 
Starptautiskā futbola federāciju asociācija (FIFA) pirmdien apsolīja piešķirt Interpolam 20 miljonus eiro cīņai pret rezultātu nelikumīgu ietekmēšanu, ko noziedzīgas organizācijas veic pelņas gūšanai .

FIFA prezidents Zeps Blaters pastāstīja, ka naudu piešķirs speciālas pretkorupcijas nodaļas izveidošanai Singapūrā.

Futbola spēļu rezultātu ietekmēšana noziedzniekiem ir zema riska ļoti ienesīga nodarbe, informēja Interpola ģenerālsekretārs Rons Noble. Tā kā Āzija ir derību slēgšanas un rezultātu blēdību epicentrs, Singapūra kā viena no pasaulē vismazāk korumpētajām valstīm ir piemērota speciālās nodaļas izvietošanai, uzskata Noble. Viņš gan mierināja, ka korupcija lielākoties skar zemāka ranga spēles, bet augstākā līmeņa sacensībās futbols esot tīrs sports.

Ar krāpšanu sporta derībās var bez būtiska riska nopelnīt vairāk naudas nekā narkotiku tirdzniecībā, kas ir bīstama nodarbošanās, paskaidroja Vācijas pilsētas Bohumas policijas komisārs Fridrīdhelms Althanss. Policija 2009. gadā Vācijā sagrāva noziedzīgu organizāciju, kas pelnīja ar krāpšanos sporta derībās, taču pašlaik Eiropā aktīvi turpina darboties vairākas līdzīga mēroga noziedzīgas organizācijas, norādīja Althanss.

Atšķetinot noziedzīgos pavedienus Bohumā, noskaidrojās, ka derību krāpšanā Eiropas valstīs bija iesaistīti aptuveni 200 futbolistu, treneru un funkcionāru, kas saņēma 1,7 miljonus eiro.

Althanss uzskata, ka tā ir tikai aisberga virsotne.

BNS

Citi šobrīd lasa

Alžīrijā atrasts pirms 26 gadiem nolaupīts vīrietis, kuru turēja pagrabā ... gandrīz blakus ģimenes mājām; "burvestība" neļāva saukt pēc palīdzības
"Mīlestība. Gadās arī tā," Baltezerā 24 gadus veca sieviete nežēlīgi nogalina 37 gadus veco dzīvesbiedru
Topošos autovadītājus samulsina CSDD teorijas jautājums
Pievienot komentāru