Zviedrijas hokejistiem pārliecinoša uzvara pār Austriju

Hokejs
2011. gada 3. maijā 00:23 2011. gada 3. maijā 00:23
 
Savu pirmo uzvaru pasaules čempionātā pirmdien izcīnīja Zviedrijas hokeja izlase, kas C apakšgrupas otrās kārtas spēlē ar rezultātu 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) pārspēja Austriju.

Zviedrijas izlase rezultātu atklāja pašā pirmās trešdaļas izskaņā, kad precīzi meta Niklass Pērsons. Otrās trešdaļas sestajā minūtē Pērsons panāca jau 2:0, bet trešajā trešdaļā Magnuss Pājarvi panāca arī 3:0.

Kā ziņots, vēl vienā C apakšgrupas otrās kārtas spēlē pirmdien ASV izlase ar rezultātu 4:2 (0:2, 0:0, 4:0) smagā cīņā pieveica Norvēģiju.

Grupas kopvērtējumā pēc divām kārtām ASV izlases kontā ir seši punkti, otrā ar četriem punktiem ir Zviedrija, Norvēģija tikusi pie diviem punktiem, bet Austrija turpina cīnīties bez punktiem.

Pasaules čempionāta otrajā posmā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies B un C apakšgrupas trīs labākās komandas, kas izveidos F grupu. Pēc tam četras labākās komandas no šīs grupas iekļūs ceturtdaļfinālā. Savukārt katras apakšgrupas vājākās komandas turpinās cīņu par palikšanu augstākajā divīzijā. Divas vājākās komandas nākamajā sezonā izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju. Tās augstākajā divīzijā nomainīs Kazahstānas un Itālijas valstsvienības. Uz pasaules čempionāta otro posmu komandas līdzi ņems savstarpējo spēļu rezultātus apakšgrupu turnīra pirmajā posmā. B apakšgrupā spēlē Kanādas, Šveices, Baltkrievijas un Francijas izlases.

Šajā grupā pašlaik pa sešiem punktiem ir Kanādai un Šveicei, bet Baltkrievija un Francija cīnās bez punktiem.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase spēlē D apakšgrupā ar pašreizējo pasaules čempionvienību Čehiju, Somiju un Dāniju, kas sagādāja vairākus pārsteigumus pagājušā gada čempionātā Vācijā, tostarp iekļūstot ceturtdaļfinālā. Pirmajā mačā Latvijas izlase sestdien ar 2:4 zaudēja Čehijai, bet otrajā cīņā pirmdien ar 2:3 (0:1, 1:0, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Somijai.

LETA

Citi šobrīd lasa

Princese Ketrīna reaģējusi uz prinča Harija atvainošanos?
Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš kategoriski izteicies par iespēju kādreiz spēlēt Krievijā 1
Revanšs neizdevās — Džeijs Opetaija otrreiz pieveic Mairi Briedi
Pievienot komentāru