Uz pasaules čempionātu brauks arī Surovijs un Hosa

Hokejs
2011. gada 27. aprīlī 11:16 2011. gada 27. aprīlī 11:16
 
Gaidāmā pasaules čempionāta hokejā saimnieku - Slovākijas izlases - sastāvā iekļauts arī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Tomašs Surovijs, vēsta Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).
Vai Marians Hosa dosies palīgā savam brālim uz pasaules čempionātu?

Jau ziņots, ka Surovijs šosezon piedalījās pilnīgi visās Rīgas "Dinamo" komandas spēlēs - 54 cīņās regulārajā čempionātā un 11 Gagarina kausa mačos. Šajās cīņās viņš kopā guva 17 vārtus un izpildīja 20 rezultatīvas piespēles, kā arī tika pie negatīva lietderības koeficienta -4 un 66 soda minūtēm. Kluba vadība jau izteikusies, ka vēlas ar uzbrucēju pagarināt līgumu.

Tāpat sastāvā iekļauts bijušais "Dinamo" uzbrucējs Marsels Hosa, kurš tagad pārstāv citu KHL vienību Kazaņas "Ak Bars".

Sastāvā iekļauti trīs spēlētāji no Nacionālās hokeja līgas (NHL), savukārt aizsargs Ļubomirs Višņovskis no Anaheimas "Ducks" un uzbrucējs Mihals Handzušs no Losandželosas "Kings", par kuru spēlēšanu čempionātā jau ziņoja aģentūra REUTERS, vēl nav izlēmuši, vai valstsvienībai palīdzēt, tāpēc viņi sastāvā pagaidām nav iekļauti. Pagājušajā naktī no NHL Stenlija kausa izcīņas izstājās Čikāgas „Blackhawks”, kurā spēlē Marians Hosa un Tomašs Kopeckis, kā arī Bufalo „Sabres”, kuru pārstāv Andrejs Sekera, tāpēc vēl ir iespējamas izmaiņas nosauktajā sastāvā.

KHL klubus kopumā pārstāv 12 izlases spēlētāji. Izlasē nav iekļauts neviens spēlētājs no Slovākijas nacionālā čempionāta klubiem.

Kā ziņots, pasaules čempionāts hokejā pirmo reizi risināsies Slovākijā no 29. aprīļa līdz 15. maijam.  Gaidāmajā čempionātā mājinieki A grupā spēkosies ar Krieviju, Vāciju un Slovēniju. A grupas spēles tiks aizvadītas Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā.

Vēl Bratislavā spēlēs D grupas komandas - Čehija, Somija, Latvija un Dānija.

Tikmēr pārējās apakšgrupu spēles notiks Košicē - B grupā spēkosies Kanāda, Šveice, Baltkrievija un Francija, bet C grupā spēlēs Zviedrijas, ASV, Norvēģijas un Austrijas valstsvienības.

Slovākijas hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā:

vārtsargi

- Jaroslavs Halāks (Sentluisas "Blues", ASV), Jans Lašāks (Helsinku "Jokerit", Somija), Peters Hamerliks (Triņecas "Ocelari", Čehija);

aizsargi

- Ivans Baranka (Maskavas "Spartak", Krievija), Dominiks Granjaks, Martins Štrbaks (abi - Maskavas "Dinamo", Krievija), Milans Jurčina (Ņujorkas "Islanders", ASV), Ivans Madžeskis ("Skelleftea", Zviedrija), Mihals Sersens (Jekaterinburgas "Avtomobilist", Krievija), Ričards Stehliks (Brno "Kometa", Čehija), Peters Podhratskis (Minskas "Dinamo", Baltkrievija);

uzbrucēji

- Ļubošs Bartečko, Ladislavs Nagijs (abi - "Modo", Zviedrija), Milans Bartovičs (Liberecas "Bili Tygri", Čehija), Martins Cibaks (Čerepovecas "Severstaļ", Krievija), Pavols Demitra (Jaroslavļas "Lokomotiv", Krievija), Marians Gaboriks (Ņujorkas "Rangers", ASV), Marsels Hosa ("Ak Bars"), Tomašs Marcinko (Bridžportas "Sound Tigers", ASV), Branko Radivojevičs, Štefans Ružička (abi - "Spartak"), Miroslavs Šatans, Jozefs Štumpels (abi - Maskavas "Dinamo"), Tomašs Surovijs (Rīgas "Dinamo"), Ričards Zedniks (Stokholmas AIK, Zviedrija).

LETA/Foto: AFP/LETA

Citi šobrīd lasa

Nosauktas 5 pazīmes tam, ka vairs nepiederi vidusslānim 3
FOTO: Levits, Cihanouska, Gorkšs - Sarunu festivāls "Lampa" pulcē daudzus sabiedrībā zināmus cilvēkus
Treneris vieš skaidrību, par Žagara gatavību pusfināla spēlei pret Kamerūnu
Pievienot komentāru