Zviedrijas hokeja izlase vienīgā, kas pēdējos desmit PČ allaž iekļuvusi labāko četriniekā

Hokejs
2011. gada 15. aprīlī 22:16 2011. gada 15. aprīlī 22:16
 
Zviedrijas hokeja izlase ir vienīgā, kura pēdējos desmit pasaules čempionātos (PČ) allaž spējusi iekļūt labāko četriniekā, liecina Zviedrijas Hokeja asociācijas informācija.

Par "Trīs kroņiem" jeb "Tre Kronor" dēvētā izlase laika posmā no 2001. līdz 2010. gadam izcīnīja vienu čempionu titulu (2006. gadā Rīgā), divas reizes kļuva par pasaules vicečempioniem, četras reizes ieguva bronzas medaļas un trīs reizes palika ceturtajā vietā.

Pēdējo desmit gadu laikā trīs reizes par pasaules čempioniem kļuvusi Čehijas izlase, kas triumfēja arī pērn Vācijā, un Kanāda. Divi čempionu tituli ir Krievijas hokejistiem, viens Slovākijai.

Kanādieši labāko četriniekā desmit gados tikuši septiņas reizes, Krievija - sešas, Čehija un Somija - piecas reizes. Pa trīs reizēm tas izdevies ASV un Slovākijas izlasēm, vienu reizi - Vācijai.

Latvijas izlases labākais sniegums pēdējo desmit gadu laikā bija divas septītās vietas - 2004. gadā Prāgā (Čehijā) un 2009. gadā Bernē (Šveicē). Septītā vieta ir arī līdz šim augstākais sasniegums Latvijas izlasei kopš 1997. gada, kad tā sāka spēlēt pasaules čempionātu augstākajā grupā.

BNS

Citi šobrīd lasa

Princese Ketrīna reaģējusi uz prinča Harija atvainošanos?
Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš kategoriski izteicies par iespēju kādreiz spēlēt Krievijā 1
Revanšs neizdevās — Džeijs Opetaija otrreiz pieveic Mairi Briedi
Pievienot komentāru