U-17 hokeja izlases treneris Miļuns: Vēlējāmies pierādīt, ka neesam sliktākie

Hokejs
2011. gada 18. februārī 09:42 2011. gada 18. februārī 09:42
 
Latvijas U-17 hokeja izlase Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiādes mačā par piekto vietu vēlējusies pierādīt, ka nav sliktākā no turnīra komandām, pēc sacensībām izteicās Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ēriks Miļuns.
U-17 hokeja izlases galvenais treneris Ēriks Miļuns var būt apmierināts ar savu padoto sniegumu Eiropas jaunatnes olimpiādē.

Kā ziņots, aizvadītajā mačā Latvijas izlase ar rezultātu 4:3 (4:0, 0:2, 0:1) pieveica Slovākijas valstsvienību.

"Sākums padevās ideāls, bet visa spēle bija smaga," atzina Miļuns. "Pēc pirmā perioda bija 4:0, un puiši varbūt pat nobijās paši no sava rezultāta. Otrajā periodā pretinieki it kā lauza spēles gaitu, arī čehu tiesnešu darbībā bija jūtams, ka slovāki ir viņu tuvākie kaimiņi. Tomēr mums bija pietiekama motivācija, lai pierādītu, ka mēs neesam sestie no sešiem."

Par šī mača labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika atzīts jaunākais uzbrucējs Rihards Bukarts, kurš izcēlās ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, tomēr Miļuns atturējās nosaukt turnīra labākos spēlētājus Latvijas izlasē. "Negribu nevienu izcelt, un kādu nopelt arī nav par ko. Mums galvenais bija komandas spēks. Mēs ieguvām pieredzi un pārliecību par savu spēku nākamajiem turnīriem," uzsvēra Miļuns.

Kā ziņots, Miļuns būs Latvijas izlases galvenais treneris arī aprīlī Rīgā plānotajā pasaules čempionāta pirmās divīzijas turnīrā U-18 vecuma grupā. Kā izteicās treneris, daudzi no šiem hokejistiem varēs pacīnīties par vietu šajā valstsvienībā.

Kā ziņots, pirmajā mačā Latvijas izlase pirmdien ar 2:7 (1:2, 0:1, 1:4) zaudēja Krievijas vienaudžiem, bet dienu vēlāk ar 3:4 (1:3, 1:1, 1:0) piekāpās Šveices izlasei.

Tas nozīmēja, ka Latvija palika pēdējā, trešajā vietā apakšgrupā un tai nācās aizvadīt spēli par piekto vietu.

Kā ziņots, par pamatu dalībai turnīrā tika ņemti pasaules U-18 čempionāta rezultāti, kas pagājušā gada aprīlī notika Baltkrievijas pilsētā Bobruiskā, kurā Latvijas komanda ieņēma devīto vietu. Šis rezultāts bija septītais labākais starp Eiropas komandām, tomēr no dalības sacensībās atteicās Zviedrija, kas deva vietu Latvijas jaunajiem hokejistiem.

Kā ziņots, Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiāde ilgs līdz piektdienai. Latviju tajā pārstāv 44 sportisti, kas startē sešos sporta veidos no astoņiem sacensību programmā paredzētajiem.

No 1991. gada katru otro gadu notiek Eiropas Jaunatnes olimpiāde vasaras sporta veidos, bet ar 1993. gadu notiek Eiropas Jaunatnes olimpiāde ziemas sporta veidos. Gan sporta veidu klāsta, gan ceremoniju ziņā sacensības līdzinās olimpiskajām spēlēm.

Latvijas jaunatnes komanda Eiropas Jaunatnes olimpiādē debitēja 1993. gadā.

Pagaidām Latvijas komanda Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiādēs izcīnījusi vienu bronzas medaļu. To 2009.gadā paveica Rinalds Kostjukovs distanču slēpošanas sprinta sacensībās.

Latvijas U-17 hokeja izlases sastāvs Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiādē: vārtsargi - Ivars Punenovs, Elvis Merzļikins; aizsargi - Jānis Eisaks, Patriks Škuratovs, Kristaps Bazevičs, Matīss Geļažis, Rūdolfs Kalvītis, Rinalds Rosinskis, Iļja Makarovs; uzbrucēji - Roberts Lipsbergs, Emīls Potāpovs, Ričards Kondrāts, Rihards Bukarts, Deivids Sarkanis, Sandis Zolmanis, Valters Freijs, Nikolajs Jeļisejevs, Zintis Nauris Zuševics, Teodors Bļugers, Kārlis Ozoliņš.

LETA/Foto: Agnese Gulbe/LETA

Citi šobrīd lasa

Itālijas Toskāna maksās no 10 tūkstošiem eiro tiem, kas uz turieni pārcelsies 1
Ar tukšajām pudelēm varēs arī papildināt bankas kontu
Aizputes vidusskolas 9. klases izlaidumā sēro par avārijā uz Liepājas šosejas bojā gājušo jaunieti
Pievienot komentāru