Helsinkos sasniegts Eiropas klubu hokeja apmeklētības rekords. VIDEO

Hokejs
2011. gada 8. februārī 14:15 2011. gada 8. februārī 14:15
 
Somijas augstākās hokeja līgas mačā starp Helsinku IFK (HIFK) komandu un Helsinku "Jokerit" vienību pagājušās nedēļas sestdienā tika sasniegts jauns Eiropas hokeja klubu apmeklētības rekords.

Šo maču klātienē Somijas "Winter Classic" spēles ietvaros Helsinku Olimpiskajā stadionā vēroja 36 664 skatītāji.

Šajā mačā ar rezultātu ar 4:3 uzvaru svinēja HIFK hokejisti. Uzvarētājiem divus vārtus šajā spēlē guva Mikaēls Granlunds, bet komandas kapteinim un ilggadējajam izlases hokejistam Villem Peltonenam viens precīzs raidījums un divas rezultatīvas piespēles.

Somijas "Winter Classic" kļuvis par ikgadējo pasākumu un nākamajā sezonā to organizēs HIFK komanda.

Šāds līdzīgs mačs Somijas Olimpiskajā stadionā arī norisinājās 1941. gadā, kad savā starpā tikās Somijas un Zviedrijas izlases, taču šo maču klātienē vēroja tikai 1 182 skatītāji. Šajā mačā ar rezultātu 11:0 uzvaru svinēja Zviedrijas komanda.

Kā ziņots, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēļu apmeklētības rekords ir 15 576 skatītāji, kas tika sasniegts šīs sezonas 30. janvāra regulārā čempionāta spēlē starp vietējo Minskas "Dinamo" un Maskavas CSKA komandām.

Tikmēr Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" spēles apmeklētības rekords tika sasniegts 2008.gada 24.decembra mačā ar Omskas "Avangard" vienību, kad spēli "Arēnā Rīga" noskatījās 11 900 skatītāji.

Kadri no Somijas „Ziemas klasikas” – video:
LETA

Citi šobrīd lasa

VIDEO: "Viņas stilbs bija pazudis!" Cilvēki šokā par pieredzēto Teksasas pludmalē [Brīdinām, nepatīkami skati!]
"Kāja cilvēkam pilnībā sadragāta!" baisa avārija Purvciemā; cietušais slimnīcā smagā stāvoklī
Nepamatotiem iesniegumiem par invaliditātes piešķiršanu pienācis gals 2
Pievienot komentāru