Kluba prezidents kritizē pašnāvību izdarījušā Roberta Enkes tuvākos cilvēkus

Futbols
2010. gada 12. oktobrī 11:58 2010. gada 12. oktobrī 11:58
 
Vācijas bundeslīgas futbola komandas "Hannover 96" prezidents Martins Kinds uzskata, ka pašnāvību izdarījušais vārtsargs Roberts Enke vēl būtu dzīvs, ja viņam apkārt esošie cilvēki rīkotos laicīgi.
Viens no labākajiem Vācijas vārtsargiem Roberts Enke nolēma aiziet no šīs pasaules 32 gadu vecumā.

Kā ziņots, Enke, kurš cieta no depresijas, pašnāvību izdarīja pagājušā gada novembrī, izskrienot priekšā vilcienam. Notikušais izsauca lielu rezonansi Vācijā vārtsargu Hannoveres ielās pieminēja vairāk nekā 30 000 cilvēku.

Kindls svētdienas vakarā Vācijas televīzijā piedalījās debatēs par Enkes nāvi un izteica pārliecību, ka vārtsarga tuvie cilvēki nerīkojās pietiekoši, lai novērstu briestošo nelaimi. "Varu saprast, ka viņam tuvie cilvēki, kas zināja par slimību, darīja visu, lai viņu aizsargātu, tomēr uzskatu, ka ja viņi rīkotos citādāk tiktu atrasts cits iznākums," teica Kindls. "Iespējams, Roberts Enke pat vēl būtu dzīvs."

Jau ziņots, ka tobrīd 32 gadus vecais Enke pašnāvību izdarīja, noguļoties uz sliedēm, kur viņu sabrauca ātrvilciens. Futbolists jau kopš 2003. gada cietis no depresijas. Viņš atstāja atvadu vēstuli, kurā atvainojās visiem saviem ģimenes locekļiem. 2006. gadā pāris piedzīvoja personisku traģēdiju, kad no sirds slimības nomira viņu divus gadus vecā meita Lara. Pagājušajā gadā viņi adoptēja citu meitenīti Leilu.

Kā ziņots, kad pēc 2008. gada Eiropas čempionāta finālturnīra par karjeras beigšanu paziņoja ilggadējais valstsvienības pamatvārtsargs Jenss Lēmans, neviens no vācu vārtsargiem nespēja iegūt pamatvārtsargu vietu. Tomēr pagājušā gada sākumā to izcīnīja tieši Enke un viņš tika uzskatīts par galveno pretendentu uz pamatvārtsargu vietu šī gada Pasaules kausa finālturnīrā.

LETA/Foto: AFP

Citi šobrīd lasa

Princese Ketrīna reaģējusi uz prinča Harija atvainošanos?
Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš kategoriski izteicies par iespēju kādreiz spēlēt Krievijā 1
12 raundu gaļasmašīnā Usiks pieveic Fjūriju un kļūst par absolūto smagsvara čempionu boksā
Pievienot komentāru