Gulbis piekāpjas Spānijas tenisistam Garsijam-Lopesam

Citi sporta veidi
2010. gada 1. oktobrī 19:01 2010. gada 1. oktobrī 19:01
 
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Bangkokas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra ceturtdaļfināla mačā piektdien ar rezultātu 6-7 (4:7), 6-4, 3-6 piekāpās spānim Giljermo Garsijam-Lopesam.

Līdz ar to Gulbis turnīru noslēdza ar 45 ATP ranga punktu nopelnīšanu un neieguva iespēju spēlēt ar ATP ranga līderi Rafaelu Nadalu.

Pirmais sets aizritēja līdzīgā cīņā, un tā gaitā nevienam no tenisistiem tā arī neradās breiku iespējas. Līdz ar to nācās aizvadīt taibreiku, kurā nedaudz sekmīgāks bija spānis.

Otro setu jau Gulbis aizvadīja daudz pārliecinošāk un pirmajos trijos Garsijas-Lopesa serves geimos divas reizes lauza viņa servi, izvirzoties vadībā ar 5-1. Latvietim bija vairākas iespējas setu noslēgt arī ar rezultātu 6-1 savā labā, kas gan neizdevās. Gulbis zaudēja arī nākamajos divos geimos, tomēr pēc tam uzvarēja setā ar 6-4.

Savukārt izšķirošo, trešo setu veiksmīgāk iesāka spānis un otrajā geimā "nobreikoja" Gulbi, bet atspēlēties latvietis tā arī nespēja, piedzīvojot zaudējumu setā un arī visā mačā.

Ar ceturto numuru izliktais Gulbis ATP rangā trešo nedēļu pēc kārtas ieņem 25.vietu, kas ir augstākā viņa karjerā, bet Garsija-Lopess atrodas 53.pozīcijā.

Iepriekš abi tenisisti savā starpā bija tikušies vienu reizi, kad 2008.gadā Sanktpēterburgas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā Gulbis pārliecinoši uzvarēja ar rezultātu 6-0, 6-2.

Pusfinālā Garsija-Lopess spēkosies ar ATP ranga līderi spāni Rafaelu Nadalu, kurš ceturtdaļfināla mačā ar 6-2, 6-3 pieveica Kazahstānas tenisistu Mihailu Kukuškinu.

Kā ziņots, Gulbim pirmā kārta bija brīva, bet otrās kārtas mačā viņš ar rezultātu 7-6 (7:4), 6-7 (4:7), 6-4 pieveica vācieti Raineru Šutleru, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Pagājušajā gadā Gulbis šajā turnīrā aizkļuva līdz otrajai kārtai, kurā ar 7-6 (7:3), 6-7 (4:7), 6-7 (2:7) zaudēja ar pirmo numuru izliktajam Žo Vilfrīdam Tsongam no Francijas. Līdz ar to viņam šogad bija jāaizstāv 20 ATP ranga punkti, ko viņš bija nodrošinājis jau par dalību vien.

Jau vēstīts, ka aizpagājušajā nedēļā Gulbis kopā ar Latvijas tenisa izlasi cīnījās par vietas saglabāšanu Deivisa kausa Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā, tomēr ar 2-3 zaudēja Polijai.

LETA/Foto: AFP

Citi šobrīd lasa

Vai zinātnieki beidzot atrisinājuši Ēģiptes piramīdu rašanās noslēpumu? Veikts jauns atklājums
Princese Ketrīna reaģējusi uz prinča Harija atvainošanos?
Šēras draugi lūdz pārtraukt aizrauties ar plastikas operācijām, lai līdzās draugam izskatītos jauna
Pievienot komentāru