"Dinamo" nenotur pārsvaru, bet uzvar "bullīšos"

Sports
2010. gada 1. oktobrī 18:04 2010. gada 1. oktobrī 18:04
 
Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" KHL jaunās sezonas otrās izbraukuma spēļu sērijas trešajā spēlē piektdien ar rezultātu 4:3 pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Krievijas vienību Omskas "Avangard"
Pēcspēles "bullīšos" septītajā sērijā Ņiživijs ar trešo reizi tomēr nekļūdījās un guva uzvaras vārtus.

Šajā mačā "Avangard" hokejists Romāns Červenka pamatlaika pēdējās 32 sekundēs guva divus vārtus un izrāva savai vienībai pagarinājumu, bet garā pēcspēles metienu sērijā tomēr nedaudz sekmīgāka bija "Dinamo" vienība.

Šajā spēlē Rīgas "Dinamo" rindās vārtus pamatlaikā guva Jānis Sprukts, Broks Troters un Aleksandrs Ņiživijs, bet "Avangard" vēl vienu reizi precīzs bija arī Aleksandrs Perežogins.

Jau pirmās trešdaļas otrajā minūtē Sandis Ozoliņš izrāvās viens pret vienu pret "Avangard" vārtsargu Kari Ramo, tomēr pārspēt viņu neizdevās. Nepilnas trīs minūtes vēlāk "Dinamo" komanda palika trijatā pret pieciem "Avangard" hokejistiem, bet šo iespēju mājinieki nespēja izmantot.

Spēles devītajā minūtē laba iespēja atklāt rezultātu bija Ņiživijam, bet atkal jau vārtos lieliskas bija Ramo. Turpinājumā ritēja līdzīga cīņa, tomēr trešdaļas beigās "Avangard" komandai negaidīti izdevās izvirzīties vadībā, kad 18.minūtē Perežogins, pārtverot "Dinamo" piespēli, ar tālu metienu pārspēja Latvijas kluba vārtsargu Krisu Holtu.

Otrās trešdaļas pirmajā minūtē "Dinamo" uzbrucējs Ģirts Ankipāns, saņemot piespēli pretinieku zonā, raidīja ripu uz vārtiem, kur to veiksmīgi pielaboja Sprukts un jau 16.sekundē izlīdzināja spēles rezultātu. Turpinājumā "Avangad" komanda izveidoja vairākus bīstamu metienus un vienā epizodē "Dinamo" komandu glāba vārtu stabiņš. Nedaudz vēlāk "Avanagard" hokejists Dmitrijs Sjomins saņēma divu minūšu sodu. Tā izciešanas laikā rīdziniekiem izdevās nostāties pretinieku aizsardzības zonā un izdarīt vairākas bīstamus metienus pa vārtiem, tomēr izvirzīties vadībā šajā vairākumā tā arī neizdevās.

Abām komandām paliekot četru laukuma spēlētāju sastāvā, 14.minūtē Rīgas "Dinamo" hokejists Troters nodemonstrēja lielisku individuālo meistarību - ieejot pretinieku zonā eleganti apspēlēja "Avangard" komandas aizsargu, kā arī vārtsargu un izvirzīja pirmo reizi šajā spēlē rīdziniekus vadībā. Līdz ar to pēc otrās trešdaļas "Dinamo" jau atradās vadībā ar 2:1.

Trešās trešdaļas sākumu aktīvāk iesāka viesu komanda, kad spēles 44.minūtē laba izdevība palielināt rezultātu bija "Dinamo" uzbrucējam Mārtiņam Karsumam, tomēr mājinieku vārtsargs Ramo atkal glāba savu komandu. Turpinājumā mača 51.minūtē "Dinamo" uzbrucējs Tomašs Surovijs saņēma divu minūšu noraidījumu, bet rīdzinieki turpināja aktīvi spēlēt un šoreiz jau "Avanagard" komanda saņēma divu minūšu sodu, līdz ar to abas komandas spēlēja četri pret četri, tomēr šajā laikā rezultāts nemainījās.

Neilgi pēc tam "Dinamo" komanda veiksmīgi izspēlēja vairākumu, kad kļūdu pieļāva "Avangard" spēlētāji, un piecas minūtes pirms pamatlaika beigām pēc Ozoliņā piespēles vārtus guva Ņiživijs. Mača pēdējās divas minūtes "Avangard" komanda spēlēja bez vārtsarga un šajā laikā spēja gūt divus vārtus - Červenka precīzi meta gan 32 sekundes pirms pamatlaika beigām, gan dramatiskā galotnē arī trīs sekundes pirms tā beigām, un komandām nācās spēlēt pagarinājumā.

Tajā jau neliels pārsvars piederēja "Avangard" komandai, tomēr kopumā cīņa ritēja no vieniem vārtiem uz otriem, ļoti bīstamus momentus komandām tā arī neizveidojot.

Mača uzvarētājs tika noskaidrots pēcspēles metienu sērijā - to ar neveiksmīgu mēģinājumu uzsāka Lauris Dārziņš, bet Aleksandrs Perežogins pārspēja Holtu. Turpinājumā Troters panāca 1:1, bet pamatlaika galvenais varonis Červenka raidīja ripu garām vārtiem. Trešajā sērijā Aleksandrs Ņiživijs ar ātru metienu centās pārspēt Ramo, kas viņam neizdevās, bet Holts apturēja arī Mareka Svatoša metienu.

Ceturtajā sērijā sākotnēji Holts atvairīja Perežogina metienu, bet Ņiživijs raidīja ripu pāri vārtiem. Arī Červenka meta neprecīzi, bet arī Troteram neizdevās pārspēt Ramo. Perežogina trešo mēģinājumu Holts fantastiski atvairīja, bet Roberts Bukarts atkal bija neprecīzs. Septītajā sērijā Ņiživijs ar trešo reizi tomēr nekļūdījās, bet leģendārā Jaromira Jāgra metienu atvairīja Holts, kas deva panākumu mačā Latvijas klubam.

Kopvērtējumā pēc šīs spēles Rīgas "Dinamo" ar 16 punktiem 12 spēlēs no septītās vietas pakāpās uz piekto pozīciju Rietumu konferencē, bet "Avangard" ar 13 punktiem astoņos mačos pagaidām saglabāja septīto pozīciju Austrumu konferencē.

Kā ziņots, otrās izbraukuma spēļu sērijas pirmajā spēlē Rīgas "Dinamo" pirmdien ar rezultātu 2:3 piekāpās Latvijas izlases vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētajai Hantimansijskas "Jugra" komandai, bet otrajā mačā trešdien ar 5:1 uzvarēja Kazahstānas vienību Astanas "Baris", pārtraucot trīs zaudējumu sēriju.

Šajā izbraukumā Rīgas "Dinamo" aizvadīs vēl vienu spēli, svētdien tiekoties ar Maskavas "Spartak".

Savukārt pēc šīs spēles Latvijas klubs 6.oktobrī aizvadīs pārbaudes spēli ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Fīniksas "Coyotes".

LETA/FOTO: LETA

Citi šobrīd lasa

"Tas ir vājprāts!" Sievietei pārmet cietsirdību apģērbu izvēlē 6 mēnešus vecai meitai 2
"Mīlestība no pirmā acu skata!” - hokejists Ralfs Freibergs par satikšanos ar topošo sievu
Princese Ketrīna reaģējusi uz prinča Harija atvainošanos?
Pievienot komentāru