HK "Rīga" izcīna graujošu uzvaru MHL spēlē. 13:4!

Sports
2010. gada 29. septembrī 22:20 2010. gada 29. septembrī 22:20
 
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" jauniešu komanda "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēlē trešdien ar rezultātu 13:4 (5:1, 4:1, 4:2) sagrāva Čehovas "Ruskije vitjazi" vienību.

Divus vārtus Latvijas kluba labā guva Juris Upītis, Raimonds Vilkoits, Artūrs Mickēvičs un Mārtiņš Porejs, bet pa vienai reizei precīzi bija Miks Indrašis, Ainārs Podziņš, Māris Bičevskis, Ēriks Ševčenko un Edgars Kurmis. Ar četrām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Ronalds Cinks, bet par mača rezultatīvāko spēlētāju kļuva Podziņš, kuram bez vieniem vārtiem bija arī trīs piespēles. Vēl pa trijām piespēlēm bija arī Mārtiņam Jakovļevam un Vladislavam Dobrenkijam. Savukārt "Ruskije vitjazi" komandā precīzi bija Georgijs Belusovs, Staņislavs Levins, Jaroslavs Tuļjakovs un Maksims Kartoškins.

Jau spēles sākumā "Rīga" hokejisti aktīvi uzbruka un 11 minūšu laikā guva trīs ātrus vārtus pēc kā "Ruskije vitjazi" nomainīja vārtsargu.  Rīdzinieki aktīvi turpināja spēlēt līdz pat pirmās trešdaļas beigām, kas beidzās ar 5:1 "Rīga" labā. Arī otrajā trešdaļā spēles raksturs nemainījās un "Rīga" turpināja gūt vārtus, otrā trešdaļa noslēdzās ar 9:2. Trešajā trešdaļā spēles temps nedaudz kritās, bet tas neliedza "Rīga" hokejistiem gūt vēl četrus vārtus un izvirzīties vadībā jau ar 12:2, tomēr mača izskaņā pretinieki divus vārtus atguva, neļaujot izcīnīt panākumu ar desmit vārtu pārsvaru.

Par labāko spēlētāju "Rīga" komandā tika atzīts Kurmis, bet "Ruskije vitjazi" vienībā - Kartoškins.

Šī MHL čempionātā kļuva par pirmo spēli šosezon, kurā kāda komanda guva vairāk nekā desmit vārtus. Tāpat "Rīga" izcīnīja pārliecinošāko panākumu čempionātā šosezon.

Pēc šī mača Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijā "Rīga" ar 23 punktiem desmit spēlēs pakāpās uz pirmo vietu, bet "Ruskije vitjazi" ar astoņiem punktiem 13 mačos saglabāja pēdējo, septīto vietu Rietumu konferences Centra divīzijā.

Kā ziņots, arī iepriekšējo maču "Rīga" komanda aizvadīja savā laukumā, kad pirmdien ar rezultātu 4:5 piekāpās Mitišču "Mitiščinskije atlanti" vienībai. Savukārt pirms šīs spēles rīdzinieki pēdējo maču MHL turnīrā bija aizvadījuši tikai 18. septembrī, kad izbraukumā ar rezultātu 5:4 uzvarēja Čerepovecas "Almaz" vienību. Turpinājumā arī nākamos sešus mačus "Rīga" aizvadīs savā laukumā. Nākamais no tiem risināsies piektdien, kad Latvijas klubs Piņķos spēkosies ar Habarovskas "Amurskije tigri" vienību.

Kā ziņots, MHL tika izveidota 2009. gada 26. martā un šobrīd līgā ir apvienoti 29 klubi no Krievijas, Latvijas un Baltkrievijas. MHL galvenā balva, kuru iegūst čempioni, ir leģendārā hokejista Vladimira Harlamova vārdā nosauktais kauss. Pirmais MHL čempionāts sākās 2009.gada 4.septembrī, bet par pirmajiem Harlamova kausa ieguvējiem 2010.gada pavasarī kļuva Magņitogorskas "Staļnije ļisi".

"Rīga" spēlē MHL turnīra Rietumu konferencē un tās mērķis ir iekļūt izslēgšanas cīņās.

LETA

Citi šobrīd lasa

Gribi nodzīvot līdz 100 gadiem? Ārsti iesaka ēst šos piecus produktus
Princese Ketrīna reaģējusi uz prinča Harija atvainošanos?
12 raundu gaļasmašīnā Usiks pieveic Fjūriju un kļūst par absolūto smagsvara čempionu boksā
Pievienot komentāru