FIFA ievieš jaunu tiešsaistes pārraudzības sistēmu futbolistu pāreju pārraudzībai

Futbols
2010. gada 29. septembrī 21:18 2010. gada 29. septembrī 21:18
 
Starptautiskā Futbola federācija (FIFA) šonedēļ pilnībā ieviesīs tiešsaistes pārraudzības sistēmu spēlētāju pāreju stingrākai uzskaitei, ko FIFA prezidents Zeps Blaters nodēvēja par vēsturisku brīdi futbola attīstībā.

Jaunajai sistēmai jānodrošina naudas atmazgāšanas iespēju novēršana, un no piektdienas tā būs obligāta 3500 profesionālajiem klubiem aptuveni 150 valstīs, informēja aģentūra AP. FIFA atzīst, ka desmitgadēm ilgi nepietiekama uzraudzība pavēra iespējas klubiem veikt šaubīgus darījumus un nelegālus maksājumus par reālām un fiktīvām spēlētāju pārejām.

Klubiem būs jāreģistrējas tīmeklī uzturētā sistēmā un jāinformē par veikto darījumu nosacījumiem, uzrādot iesaistītos spēlētāju aģentus un maksājumu apliecinājumus. FIFA atteicās informēt, cik rūpīgi sekos reģistrētajiem darījumiem, taču brīdināja, ka sankcijas par pārkāpumiem būs bargas. Pārkāpējus varēs brīdināt, uzlikt tiem naudas sodu vai pat spēlētāju pāreju pilnīgu aizliegumu.

FIFA amatpersonas ir pārliecinātas, ka krāpšanās jaunajā sistēmā nebūs iespējama. Ja pircējs un pārdevējs uzrādīs atšķirīgu informāciju, futbolista pāreju neapstiprinās. FIFA jau iepriekš meklēja iespējas ieviest vienotu pāreju uzraudzības sistēmu, kas ļautu samazināt dokumentu kalnus un ļautu ātri iegūt nepieciešamo informāciju.

Izveidoto spēlētāju pāreju reģistrācijas tīklu jau iepriekš izmantoja lielākās līgas, taču turpmāk dalība sistēmā būs obligāta jebkuram klubam. Parastiem interesentiem nepieejamā sistēma pārraudzīs arī visu nepilngadīgo futbolistu reģistrāciju.

BNS

Citi šobrīd lasa

Gribi nodzīvot līdz 100 gadiem? Ārsti iesaka ēst šos piecus produktus
Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš kategoriski izteicies par iespēju kādreiz spēlēt Krievijā 1
FOTO, VIDEO: ļaudis apmeklē un izklaidējas Muzeju nakts pasākumos
Tēmas: FIFA
Pievienot komentāru