Savus pirmos vārtus šosezon guva Rīgas

"Dinamo" viesos pārliecinoši pieveic Astanas "Baris"

Sports
2010. gada 29. septembrī 18:28 2010. gada 29. septembrī 18:28
 
Rīgas "Dinamo" KHL regulārās sezonas spēlē trešdien izbraukumā ar 5:1 (2:0, 2:1, 1:0) uzvarēja Kazahstānas vienību Astanas "Baris", pārtraucot trīs zaudējumu sēriju.

Šajā spēlē Rīgas "Dinamo" divus vārtus guva Mārtiņš Karsums, bet pa reizes precīzi bija Ģirts Ankipāns, Sandis Ozoliņš un Aleksandrs Ņiživijs. Savukārt mājiniekiem vārtus guva Maksims Hudjakovs.

Mačs iesākās ar "Dinamo" komandas pārsvaru, un jau pirmās trešdaļas ceturtajā minūtē Karsums izvirzīja rīdziniekus vadībā. Spēles turpinājumā "Dinamo" hokejisti turpināja aktīvi uzbrukt un pēc Jāņa Sprukta lieliskas piespēles vārtus guva Ankipāns. Līdz ar to Sprukts pirmajos divos vārtu guvumos tika pie divām rezultatīvām piespēlēm, bet Karsums - vārtiem un piespēles. Spēles 14. minūtē "Dinamo" bija iespēja palielināt rezultātu, jo mājinieki saņēma divu minūšu noraidījumu, tomēr divu minūšu laikā neko bīstamu nespēja izveidot. Pēc vairākuma "Dinamo" turpināja uzbrukt, bet "Baris" komanda veiksmīgi atvairīja visus uzbrukumus. Trešdaļas beigās divu minūšu sodu saņēma "Dinamo" hokejists Vitālijs Karamnovs, bet rezultāts palika nemainīgs. Otrās trešdaļas sākumā spēles iniciatīvu pārņēma "Baris" hokejisti, kas izdarīja vairākus bīstamus metienus pa "Dinamo" vārtiem, tomēr Kriss Holts veiksmīgi darbojās vārtos un rezultāts saglabājās nemainīgs. Spēles 33.minūtē Holts saņēma divu minūšu noraidījumu, viņa vietā sodu devās izciest Arvīds Reķis, tomēr "Baris" komanda nespēja nostāties "Dinamo" zonā un Karsums izmantoja pretinieku kļūdu, mazākumā izrāvās viens pret vienu un panāca jau 3:0. Pēc gūtajiem vārtiem "Baris" komanda devās uzbrukumā un pēc rīdzinieku kļūdas aizsardzībā Hudjakovs no vārtu priekšas samazināja rezultātu līdz 1:3. Otrās trešdaļas beigās "Baris" komanda saņēma divu minūšu noradījumu, ko "Dinamo" izmantoja, un Ozoliņš guva pirmos vārtus šajā sezonā - 4:1. Trešās trešdaļas sākumā "Dinamo" komanda bija iespēja palielināt rezultātu, jo "Baris" komanda saņēma divu minūšu noradījumu, tomēr vārti netika gūti. Neilgi pēc tam Reķis saņēma divu minūšu sodu, ko arī mājinieki neprata izmantot. 54. minūtē rīdziniekiem jau atkal bija iespēja gūt vārtus vairākumā, tomēr šoreiz vārti netika gūti. Atlikušajā laikā "Baris" komanda nepilnu divu minūšu laikā saņēma vēl divus noradījumus un "Dinamo" izspēlēja vairākumu pieci pret trijiem, ko veiksmīgi izmantoja Ņiživijs un panāca jau 5:1. Ar to arī spēle bija galā un rīdzinieki pārtrauca trīs spēļu zaudējumu sēriju.

Kopvērtējumā pēc šīs spēles Rīgas "Dinamo" ar 14 punktiem desmit spēlēs pakāpās uz sesto vietu Rietumu konferencē, bet "Baris" ar 13 punktiem astoņos mačos no piektās vietas noslīdēja uz sesto pozīciju Austrumu konferencē.

Kā ziņots, otrās izbraukuma spēļu sērijas pirmajā spēlē Rīgas "Dinamo" pirmdien ar rezultātu 2:3 piekāpās Latvijas izlases vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētajai Hantimansijskas "Jugra" komandai. Turpinājumā Rīgas "Dinamo" izbraukumā aizvadīs vēl divas spēles, tiekoties Omskas "Avangard" (1. oktobris) un Maskavas "Spartak" (3. oktobris) komandām.

Savukārt pēc šīs spēļu sērijas Latvijas klubs 6. oktobrī aizvadīs pārbaudes spēli ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Fīniksas "Coyotes".

LETA/Foto: LETA

Citi šobrīd lasa

Gribi nodzīvot līdz 100 gadiem? Ārsti iesaka ēst šos piecus produktus
Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš kategoriski izteicies par iespēju kādreiz spēlēt Krievijā 1
Revanšs neizdevās — Džeijs Opetaija otrreiz pieveic Mairi Briedi
Pievienot komentāru