Ernests Gulbis smagā cīņā pieveic vācieti Šutleru

Citi sporta veidi
2010. gada 29. septembrī 18:21 2010. gada 29. septembrī 18:21
 
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis trešdien Bangkokas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra otrās kārtas mačā ar rezultātu 7-6 (7:4), 6-7 (4:7), 6-4 pieveica vācieti Raineru Šutleru, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Ernests Gulbis ne bez pūlēm ir iekļuvis Bangkokas turnīra ceturtdaļfinālā.

Līdz ar to Gulbis ticis pie 45 ATP ranga punktiem un nākamajā nedēļā varētu sasniegt jaunu karjeras rekordvietu rangā.

Spēle iesākās līdzīgā cīņā, un pirmās breikbumbas Gulbis ieguva devītajā geimā. Sākotnēji viņš pie pretinieka serves panāca 0-40, bet pēc tam divas reizes ieguva arī "vairāk", tomēr nevienu no piecām breikbumbām neizmantoja. Nākamajā geimā pie viena breika tika arī Šutlers, kurš gan arī to neizmantoja, panākot 5-5. Pēc tam Gulbis ieguva vēl vienu breiku, bet to atkal neizmantoja, un seta uzvarētājs bija jānoskaidro taibreikā. Papildgeimā pirmajā izspēlē pie savas izspēles uzvarēja Šutlers. Pēc tam nākamos trīs punktus ieguva Gulbis, bet Šutlers panāca 3:3. Tomēr taibreika otro pusi pārliecinošāk aizvadīja latvietis, uzvarot ar 7:4.

Otrā seta sākumā pie breikbumbas tika Šutlers, tomēr turpinājumā sets ritēja līdzīgi un atkal uzvarētājs bija jānoskaidro taibreikā. Tā sākums bija līdzīgs, tomēr otrajā pusē Šutlers izvirzījās vadībā ar 5:3, bet pēc tam arī 6:4 un uzvarēja ar 7:4. Pirmie divi seti ilga tieši divas stundas. Izšķirošā seta sākumā tenisisti lauza iepriekšējo spēles gaitu. Jau pirmajā geimā Gulbis nobreikoja pretinieku, tomēr nākamajā geimā ar to pašu atbildēja Šutlers, izmantojot otro breikbumbu. Trešajā geimā Gulbis pie pretinieka serves atkal bija sekmīgāks, bet pēc smagā cīņā uzvarēta ceturtā geima latvietis jau panāca 3-1.

Piektajā geimā Gulbis atkal ieguva divas breikbumbas, tomēr neizmantoja tās un līdz mača beigām nevienam no tenisistiem pretinieka serves vairs lauzt neizdevās. Līdz ar to nepilnas trīs stundas ilgā cīņā latvietis izcīnīja panākumu.

Kā ziņots, Gulbis turnīrā izlikts ar ceturto numuru, kas viņam sacensības ļauj uzsākt no otrās kārtas. ATP pasaules rangā Gulbis trešo nedēļu pēc kārtas ieņem 25.vietu, kas ir augstākā viņa karjerā, bet Šutlers atrodas 90. pozīcijā. Šutlers pirmās kārtas mačā otrdien ar rezultātu 6-4, 6-2 pieveica brazīlieti Rikardu Melu, kuram pašlaik ATP rangā 80.vieta.

Vienspēļu turnīros Gulbis līdz šim ar Šutleru nebija ticies, bet 2008. gada aprīlī abi tenisisti, spēlējot vienā pārī, kļuva par Hjūstonas "ATP World Tour 250" sacensību uzvarētājiem. Ceturtdaļfinālā Gulbis spēkosies ar spāni Giljermo Garsiju-Lopesu, kurš otrās kārtas spēlē ar 7-5, 6-7 (3:7), 7-5 pieveica francūzi Florānu Serru.

Turnīrā augstāk par Gulbi izlikts tikai ATP ranga līderis Rafaels Nadals no Spānijas, vēl viens spānis Fernando Verdasko un austrietis Jirgens Melcers.

Pagājušajā gadā Gulbis šajā turnīrā aizkļuva līdz otrajai kārtai, kurā ar 7-6 (7:3), 6-7 (4:7), 6-7 (2:7) zaudēja ar pirmo numuru izliktajam Žo Vilfrīdam Tsongam no Francijas. Līdz ar to viņam šogad jāaizstāv 20 ATP ranga punkti, ko viņš bija nodrošinājis jau par dalību vien.

Kā ziņots, aizpagājušajā nedēļā Gulbis kopā ar Latvijas tenisa izlasi cīnījās par vietas saglabāšanu Deivisa kausa Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā, tomēr ar 2-3 zaudēja Polijai.

LETA/Foto: AFP


Citi šobrīd lasa

Princese Ketrīna reaģējusi uz prinča Harija atvainošanos?
Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš kategoriski izteicies par iespēju kādreiz spēlēt Krievijā 1
FOTO, VIDEO: ļaudis apmeklē un izklaidējas Muzeju nakts pasākumos
Pievienot komentāru