Mārim Štrombergam trešā vieta Pasaules kausa posmā

Citi sporta veidi
2010. gada 19. septembrī 13:18 2010. gada 19. septembrī 13:18
 
Olimpiskais un šī gada pasaules čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs sestdien izcīnīja trešo vietu UCI Supekrosa Pasaules kausa izcīņas trešajā posmā.

Štrombergs uzvarēja savos astotdaļfināla, ceturtdaļfināla un pusfināla braucienos, bet finālā finišēja aiz amerikāņa Nikolasa Longa un austrālieša Sema Vilobija.

Finālbrauciens Štrombergam iesākās neveiksmīgi - mazliet tiek aizķerta barjera, kas izsita no ritma un bija jāķer pretinieki. Izšķirošajā braucienā līderu godā pabija pieci sportisti, ieskaitot Štrombergu, kurš taktiski izmantoja pretinieku cīņu otrajā virāžā un plecu pie pleca spēkojās ar Vilobiju par vadību braucienā.

Jau būdams vadībā, vienā no tramplīniem neizturēja Štromberga stūres stiprinājums un tika mainīts stūres leņķis, pielokot to sev klāt, kas momentāli finiša virāžā izmeta Štrombergu uz āra trajektoriju, ļaujot Vilobijam tikt iekšmalā un nobloķēt ideālo trajektoriju. Pēc saskarsmes abi zaudēja ātrumu, ko izmantoja Longs un izcīna uzvaru savā mājās trasē.

"Jutos ļoti labi, šoreiz tā laikam bija jānotiek un tas mani tikai sapurinās jau pēc trijām nedēļām Francijā, kad notiks fināla posms šā gada Pasaules kausa seriālā," pēc sacensībām jau nākotnē skatījās Štrombergs. "Viss vēl ir iespējams un jāsāk gatavoties. Jācenšas izslēgt nevajadzīgi pieļautās kļūdas un rūpīgāk jāpieskata ritenis, kas šoreiz pievīla, jo pielocījās stūre vienā no lēcieniem, līdz ar to neiespējami bija agresīvāk aizstāvēt savu pozīciju finišā virāžā."

Štrombergs 134 dalībnieku konkurencē bija ātrākais arī piektdien notikušajās kvalifikācijas sacensībās. Tikmēr neviens no pārējiem Latvijas sportistiem nepārvarēja astotdaļfināla barjeru - Edžus Treimanis, Rihards Veide un Toms Skujiņš savās grupās trīs braucienu summā ieņēma sestās vietas, Māris Gūtmanis palika septītajā pozīcijā, bet Artūrs Matisons un Kristers Lejiņš palika pēdējās, astotajās pozīcijās.

Kā ziņots, Superkrosa Pasaules kausa pirmajā posmā, kas marta beigās notika Madridē, Štrombergs ieņēma ceturto vietu, bet otrajā posmā, kas maija sākumā risinājās Kopenhāgenā, Štrombergs izcīnīja uzvaru.

LETA

Citi šobrīd lasa

FOTO: ļaudis atvadās no mūžībā aizgājušā sporta komentētāja Edvīna Dāvidsona
Svarīgākā viņai bija mātes loma. Latvijas leģenda - aktrise Helga Dancberga
Ķīnieši samaksā krieviem 20 miljonus dolāru un paliek tukšā
Pievienot komentāru