Varētu tikt mainīta pasaules čempionāta hokejā izspēles kārtība

Hokejs
2010. gada 16. septembrī 14:19 2010. gada 16. septembrī 14:19
 
Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) pusgada kongresā, kas ceturtdien sāksies Slovēnijas kūrortpilsētā Portorozā, tiks lemts par pasaules čempionātu izspēles kārtības iespējamo maiņu, trešdien vēsta IIHF.

Kongresa delegāti spriedīs par Somijas un Zviedrijas hokeja federāciju piedāvājumu no 2012. gada kardināli mainīt izspēles kārtību, kas paredzētu, ka 16 komandas tiek sadalītas divās grupās pa astoņām vienībām katrā. Sadalījumu pa grupām veiktu, izmantojot IIHF pasaules rangu. Pēc apļa turnīra, kurā ikviena komanda aizvadītu septiņas spēles, četras labākās katras grupas komandas uzreiz iekļūtu ceturtdaļfinālā, izslēgšanas spēlēs turpinot cīņu par medaļām. Tās komandas, kuras grupu turnīrā paliktu pēdējā astotajā vietā, izkristu uz pirmo divīziju, bet piektajā līdz septītajā vietā esošajām komandām čempionāts pēc grupu cīņām būtu beidzies.

Līdzšinējā izspēles sistēma, kurā 16 komandas priekšsacīkstēs ir sadalītas četrās grupās, bet trīs labākās vēlāk turpina cīņu izslēgšanas kārtā, kurā tiek noskaidroti ceturtdaļfinālisti, ir spēkā no 1998. gada.

Jaunās sistēmas izstrādātāji norāda, ka pašreizējā izspēles kārtība nav pateicīga čempionātu organizatoriem un nesekmē biļešu pārdošanu uz kvalifikācijas kārtas spēlēm, jo līdzjutēji nezina, kādi būs komandu nākamie pretinieki un kad konkrēti notiks spēles. Šo aspektu par līdzšinējās sistēmas galveno mīnusu nosaucis arī IIHF prezidents Renē Fāzels. "Pašreiz līdzjutējiem nav pārāk daudz laika, lai pēc priekšsacīkstēm nopirktu biļetes uz savas komandas nākamo spēli. Šī izspēles kārtība arī apgrūtina ceļojumu plānošu tiem faniem, kas uz čempionātu ierodas no ārzemēm. Jaunajā sistēmā līdzjutēji zinās, kur, kad un ar ko viņu izlase aizvadīs pirmās septiņas spēles," uz izmaiņu priekšrocību norāda Fāzels.

IIHF vadība paziņojusi, ka 2011. gada pasaules čempionāts Slovākijā notiks pēc vecās sistēmas, bet izmaiņas var stāties spēkā 2012. gadā, kad čempionāts notiks divās valstīs - Somijā un Zviedrijā.

Ja jaunā sistēma tiks pieņemta, pasaules čempionātā būs 64 spēles pašreizējo 56 vietā, bet, lai tiktu pie medaļām, labākajām komandām būs jāaizvada desmit spēles līdzšinējo deviņu vietā.

BNS

Citi šobrīd lasa

Cilvēki "šūmējas": kāpēc 4. maiju dēvējam par Baltā galdauta svētkiem, kas kopīgs Neatkarības deklarācijai ar sēdēšanu pie viena galda? 2
Mirdza Martinsone un Mārtiņš Vilsons pie leģendārās "Mirāžas" auto atminas 40 gadu vecus notikumus
Vankūverā briest "šilovmānija"? Fani pat atrod analoģiju ar "bītliem"!
Pievienot komentāru