Vadimam Vasiļevskim izdarīta kārtējā operācija

Citi sporta veidi
2010. gada 16. septembrī 13:26 2010. gada 16. septembrī 13:26
 
Latvijas rekordistam šķēpmešanā Vadimam Vasiļevskim pēc sezonas veikta kārtējā potītes operācija, trešdien vēsta laikraksts "Diena".
Jācer uz viena no Latvijas labāko šķēpmetēju Vadima Vasiļevska ātru atveseļošanos.

Šāda operācija Vasiļevskim tika veikta arī pēc pagājušās sezonas. "Atšķirība tikai tā, ka šoreiz mājās devos bez kruķu palīdzības," uz it kā vieglāku pirmo atgūšanos laikrakstam norādīja šķēpmetējs.

Kā ziņots, Barselonā notikušajā Eiropas čempionātā Vasiļevskis mēģināja startēt pēc pretsāpju injekcijas saņemšanas, taču atbalsta kājas potīte tik un tā izstaroja spēcīgas sāpes un Vasiļevskis ar ļoti pieticīgu rezultātu 67,56 metri palika pēdējā, 23.vietā. Jau pirms Eiropas čempionāta bija zināms, ka potītei būs nepieciešama atkārtota operācija. "Aptuveni mēnesi ārsti centās tikt skaidrībā, kā labāk rīkoties. Pirms viena no treniņiem man iespricēja zāles vietā, kur vajadzētu būt vainai, un tā arī bija. Todien potīte nesāpēja. Nākotni prognozēt pagaidām nav iespējams. Kad sākšu trenēties, tad arī varēs pateikt," Vasiļevskis nav noskaņots ļoti optimistiski. "Kad sākšu trenēties, tad arī varēs pateikt. Īstas pārliecības gan nav, jo arī pēc iepriekšējās operācijas it kā bija labi, bet tad ap potīti sāka veidoties izaugumi." Pagaidām ārsti ieteikuši Vasiļevskim sešas nedēļas atturēties no slodzes. Šķēpmetējs lēš, ka nopietnākus treniņus atsāks pēc diviem mēnešiem. "Nav arī vajadzības sasteigt. Labāk, lai kārtīgi sadzīst un pēc tam netraucē sezonas laikā," uzsvēra Vasiļevskis.

Latvijas rekordistam šosezon tālākais raidījums bija 84,08 metri, kas pasaules rangā viņam deva 14 .vietu. 2004. gada Atēnu olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvēju pēdējos gados nomoka savainojumi, tāpēc vairākās nozīmīgākajās sacensībās nācies samierināties ar palikšanu goda pjedestāla pakājē.

Nākamajā sezonā galvenie mači būs pasaules čempionāts, kas no 27. augusta līdz 4. septembrim risināsies Dienvidkorejā.

LETA/Foto: LETA

Citi šobrīd lasa

Īpašais 4. maija svētku pastaigas maršruts: izstaigā neatkarības atjaunošanas dienas vēsturiskās vietas!
Mirdza Martinsone un Mārtiņš Vilsons pie leģendārās "Mirāžas" auto atminas 40 gadu vecus notikumus
"Tas ir sirdi plosoši": Demija Mūra gatavojas Brūsa Villisa aiziešanai
Pievienot komentāru