Rīgas dome atbasta 150 000 latu piešķiršanu hokeja klubam "Rīga"

Sports
2010. gada 16. septembrī 12:35 2010. gada 16. septembrī 12:35
 
Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas deputāti šodien atbalstīja 150 000 latu piešķiršanu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" jauniešu komandas "Rīga" darbības nodrošināšanai.

Minēto summu plānots piešķirt no Rīgas domes budžeta grozījumos atvēlētajiem līdzekļiem.

Septembra sākumā starp Rīgas domi, Latvijas Hokeja federāciju un "Dinamo Rīga" ir noslēgts sadarbības līgums, kura mērķis ir sekmēt sadarbību bērnu un jauniešu hokeja attīstībai, kā arī nodrošināt jaunizveidotās jaunatnes hokeja komandas "Rīga" dalību Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) čempionātā.

Jauniešu hokeja komanda "Rīga" 2010./2011. gada sezonā startējusi Krievijas jauniešu čempionātā hokejā. Dalība šāda līmeņa sacensībās veicinās jauno hokejistu izaugsmi un sekmēs viņu iekļaušanos Latvijas U-20 izlasē un "Dinamo Rīga" komandā, norāda Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. 13. septembrī starp "Dinamo Rīga" un nodibinājumu "Sporta klubs "Rīga"" noslēgts līgums, kurā paredzēts, ka pašvaldības finansiālā atbalsta jauniešu hokeja komandai "Rīga" saņēmējs ir "Sporta klubs "Rīga"".

Departaments lūdz Izglītības, kultūras un sporta komiteju akceptēt 150 000 latu piešķiršanu nodibinājumam "Sporta klubs "Rīga"" jauniešu hokeja komandas "Rīga" darbības nodrošināšanai.

Kā ziņots, MHL tika izveidota 2009. gada 26. martā un patlaban līgā ir apvienoti 29 klubi no Krievijas, Latvijas un Baltkrievijas. MHL galvenā balva, kuru iegūst čempioni, ir leģendārā hokejista Vladimira Harlamova vārdā nosauktais kauss. Pirmais MHL čempionāts sākās 2009.gada 4.septembrī, bet par pirmajiem Harlamova kausa ieguvējiem 2010.gada pavasarī kļuva Magņitogorskas "Staļnije ļisi". "Rīga" spēlē MHL turnīra Rietumu konferencē, un tās mērķis ir iekļūt izslēgšanas cīņās.

"Rīgas" hokejisti pirmās četras spēles aizvadīja savā laukumā. MHL turnīra pirmajās divās spēlēs "Rīga" divreiz ar 4:2 un ar 5:2 pieveica Sanktpēterburgas SKA-1946 vienību, bet pēc tam ar 2:1 (pēcspēles metienu sērijā) un ar 4:0 divreiz uzvarēja citu Sanktpēterburgas klubu "Serebrannije ļvi". Pēc tam sekoja pirmais zaudējums viesos pret pagājušās sezonas finālistiem Jaroslavļas "Loko" ar (1:3), bet nākamajā dienā ar 4:2 izdevās arī viņus pārspēt. Pēc aizvadītām sešām spēlēm HK "Rīga" ar 14 punktiem ieņem otro vietu Ziemeļrietumu konferencē. Komandas "Rīga" regulārā čempionāta pēdējā spēle ieplānota 6. martā viesos ar jau pieminēto "Serebrannije ļvi".

Paredzams, ka "Rīga" "Arēnā Rīga" aizvadīs ne vairāk par 18 MHL spēlēm. Lielākā daļa pārējo maču notiks Piņķos, bet kādas spēles aizvadīšana iespējama arī Liepājā. Regulārajā čempionātā "Rīgas" komanda kopā aizvadīs 56 spēles.

kasjauns.lv/LETA

Citi šobrīd lasa

Īpašais 4. maija svētku pastaigas maršruts: izstaigā neatkarības atjaunošanas dienas vēsturiskās vietas!
Mirdza Martinsone un Mārtiņš Vilsons pie leģendārās "Mirāžas" auto atminas 40 gadu vecus notikumus
FOTO: tas noteikti jāredz! Hokejisti "iznīcina" Saeimu, Dons pošas uz Eirovīziju, Allas Pugačovas jaunākie foto
Pievienot komentāru