Ņiživijs dzimšanas dienu sagaida starp līderiem, Ozoliņš – rezultatīvākais aizsargs

Sports
2010. gada 16. septembrī 11:33 2010. gada 16. septembrī 11:33
 
Brīdī, kad lielākā daļa KHL komandu ir aizvadījušas pa trim vai četrām spēlēm, Rīgas “Dinamo” pēc četru maču izbraukuma ir starp līderiem Rietumu konferencē.
Sveicam Aleksandru Ņiživiju 34. dzimšanas dienā.

Latvijas klubs KHL Rietumu konferencē ar septiņiem punktiem ieņem trešo vietu. Tikpat punktu ir Sanktpēterburgas SKA, kam gan ir vairāk uzvaru pamatlaikā, deviņi punkti – Minskas “Dinamo”.

Arī individuāli Rīgas “Dinamo” hokejisti ir starp labākajiem 10 dažādos KHL statistikas rādītājos. Aizvadītās nedēļas līgas labākais aizsargs dinamiešu kapteinis Sandis Ozoliņš ir rezultatīvākais aizsargs, dala pirmo vietu labāko piespēlētāju rangā. To latvietim nodrošina četrās spēlēs izpildītās piecas rezultatīvas piespēles. Rezultatīvāko aizsargu sarakstā viņam seko Maskavas “Dinamo” hokejists Dominiks Granjaks, kurš četrās spēlēs ticis pie diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Starp visas līgas labākajiem rezultatīvo piespēļu izpildītājiem Ozoliņš pirmo vietu dala ar Sanktpēterburgas SKA uzbrucēju Matiasu Veinhandlu un Minskas “Dinamo” hokejistu Deividu Nemirovski.

Arī visas līgas rezultatīvāko spēlētāju konkurencē Ozo dala septīto vietu ar jau Nemirovski. Visas līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā pašlaik pirmo vietu ieņem pirmās nedēļas labākais uzbrucējs Veinhandls, kurš četrās spēlēs guvis trīs vārtus un izpildījis piecas rezultatīvas piespēles. Rīgas “Dinamo” hokejists Aleksandrs Ņiživijs, kuram šodien, 16. septembrī, aprit 34 gadi, ar diviem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm dala ceturto vietu, iespējams gan, ka mūsu uzbrucējs reāli ir augstāk, jo pagaidām pie viņa gūtajiem punktiem nav ieskaitīts uzvaras “bullītis” spēlē pret Habarovskas “Amur”. Tad Sašam būtu seši punkti (trīs vārti un trīs rezultatīvas piespēles) un trešā vieta līgā.

Vēl Ozoliņam ir otrs ilgākais spēles laiks KHL – 25 minūtes un 57 sekundes vidēji spēlē. Viņa jaunais maiņas biedrs Oskars Cibuļskis ar 24 minūtēm un 31 sekundi ir piektajā pozīcijā. Līderis ir Kevins Dalmens no Astanas “Baris” ar vidēji 26 minūtēm un septiņām sekundēm. Cibuļskis ir labākais lietderības koeficients no dinamiešiem –  +4, kas ir dalīts devītais rādītājs visā līgā.

Labāko vārtu guvēju sarakstā pārliecinošu pirmo vietu ieņem Magņitogorskas “Metallurg” uzbrucējs Deniss Platonovs, kurš četros mačos jau paguvis izdarīt septiņus precīzus metienus. Viņam ar trim gūtajiem vārtiem seko septiņi spēlētāji, tostarp Tomašs Surovijs no Rīgas “Dinamo”, kurš ar diviem precīziem raidījumiem dala pirmo vietu vairākumā gūto vārtu ziņā, un, iespējams, arī Aleksandrs Ņiživijs, ja viņam tiks ieskaitīts uzvaras soda metiens.

Par labāko KHL cīnītāju iemetienos var uzskatīt Marku Hartiganu, jo starp spēlētājiem, kas piedalījušies vismaz 15 iemetienos, “Dinamo” kanādietis ir pārliecinošs līderis ar 44 uzvarētiem iemetieniem no 60 jeb 73,3%, tuvākie sekotāji ir Aleksandrs Svitovs – 69,2%(18 no 26) – un Niko Kapanens – 68,4%(39 no 57).

Sandis Ozoliņš diemžēl ir starp līderiem arī soda minūtēs – četros mačos 10 soda minūtes, kas viņu arī ierindo desmitajā vietā.

Par otru precīzāko metēju KHL ir uzskatāms viens no talantīgākajiem Latvijas jaunajiem hokejistiem Roberts Bukarts, kurš izdarījis vienu metienu pa pretinieku vārtiem un to arī trāpījis. Šajā rādītājā labāks ir tikai Jozefs Straka, kurš ir trāpījis savus abus metienus pa vārtiem.

Nākamo maču Latvijas klubs aizvadīs svētdien, 19. septembrī, kad pirmajā mājas spēlē spēkosies ar Kazaņas “Ak Bars” vienību.

kasjauns.lv/Foto: LETA

Citi šobrīd lasa

Mirdza Martinsone un Mārtiņš Vilsons pie leģendārās "Mirāžas" auto atminas 40 gadu vecus notikumus
FOTO: tas noteikti jāredz! Hokejisti "iznīcina" Saeimu, Dons pošas uz Eirovīziju, Allas Pugačovas jaunākie foto
Vankūverā briest "šilovmānija"? Fani pat atrod analoģiju ar "bītliem"!
Pievienot komentāru