Luiss Skola spēles izšķirošajos brīžos nebija apturams nekādiem līdzekļiem un praktiski vienatnē viņš sagrāva Brazīlijas cerības uz ceturtdaļfinālu.

Lietuva turpina bez zaudējumiem. Dienvidamerikas trillerī uzvar Argentīna

Basketbols
2010. gada 7. septembrī 23:25 2010. gada 7. septembrī 23:25
 
Par septīto pasaules vīriešu basketbola čempionāta ceturtdaļfinālisti otrdien kļuva Lietuvas izlase, kas astotdaļfināla mačā ar 78:67 (17:22, 26:18, 21:11, 14:16) pieveica Ķīnu.

Šajā mačā uzvarētājiem rezultatīvākais ar 30 gūtajiem punktiem bija Lins Kleiza, kurš arī izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, bet Ķīnas izlasē ar 21 punktu izcēlās Vei Liu. Spēli sekmīgāk uzsāka Ķīnas basketbolisti, kas līdz pat pirmā puslaika beigām gandrīz visu laiku atradās vadībā. Tomēr pirmo puslaiku ar 43:40 savā labā noslēdza lietuvieši un ceturtās ceturtdaļas pirmajā minūtē jau ieguva pat 15 punktu pārsvaru - 66:51. Turpinājumā ķīnieši spēja pietuvoties līdz 62:67, bet lielāku intrigu Lietuvas izlase viņiem neļāva radīt.

Līdz ar to lietuvieši, tāpat kā ASV un Turcijas basketbolisti, joprojām turpina turnīru bez zaudējumiem.

Par pēdējo pasaules vīriešu basketbola čempionāta ceturtdaļfinālisti otrdien kļuva Argentīnas izlase, kas astotdaļfināla mačā ar rezultātu 93:89 (25:25, 21:23, 20:18, 27:23) sīvā cīņā pieveica Brazīliju. Šajā mačā uzvarētājiem lielisku spēli aizvadīja Luiss Skola, kurš guva 37 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, bet Brazīlijas valstsvienības labā 32 punktus guva Marselu Huertass. Visu spēli cīņa ritēja punkts punktā, bet mača galotni teicami aizvadīja Skola, kurš vispirms realizēja divus pustālos metienus, bet pēc tam iemeta arī divus soda metienus 1,2 sekundes līdz spēles beigām, nodrošinot Argentīnai uzvaru. Mača pēdējās trīs minūtēs Skola kopumā guva desmit punktus.

Ceturtdien paredzētajā ceturtdaļfinālā Argentīna tiksies ar Lietuvas valstsvienību. Pārējos ceturtdaļfināla pāros Serbija tiksies ar pagājušā čempionāta spēcīgāko komandu Spāniju, Turcijas izlase spēkosies ar Slovēniju, bet ASV valstsvienība spēkosies ar Krieviju. Pasaules čempionāts Turcijā ilgs līdz svētdienai.

LETA/Foto: AFP

Citi šobrīd lasa

"Man ir savi skaistuma standarti!” Lienes Ušakovas nākamais solis uz pilnību - veikt intīmās zonas plastiku
VIDEO: brauciens ar "Audi" Liepājā rezultējas ar 2000 eiro naudas sodu un tiesību atņemšanu 2
Maksims Galkins publisko mīlīgu Allas Pugačovas foto un izpelnās vētrainu kritiku
Pievienot komentāru