Latvijas futbola izlase - piektā vecākā Eiropas čempionāta kvalifikācijā

Futbols
2010. gada 7. septembrī 19:09 2010. gada 7. septembrī 19:09
 
Uzsākot 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu, Latvijas futbola valstsvienība ir piektā vecākā starp visām vecā kontinenta komandām, apkopojis portāls "goal.com".

Latvijas futbola valstsvienības spēlētāju vidējais vecums ir 27,7 gadi. Zīmīgi, ka tieši tikpat veci ir arī Maltas futbolisti, ar kuriem Latvijas izlase otrdien aizvadīs otro spēli Eiropas čempionāta kvalifikācijā. Savukārt vecākas ir tikai Sanmarīno, Lietuvas (abas 27,8 gadi), Somijas (28,2 gadi) un Kipras (28,6 gadi) valstsvienības.

Tikmēr jaunāko pieciniekā iekļuvušas Luksemburga (22,8 gadi), Azerbaidžāna, Beļģija (abas 23,7 gadi), Francija (23,9 gadi) un Lihtenšteina (24,2 gadi).

Kā ziņots, Eiropas čempionāta kvalifikācijas F apakšgrupas pirmajā spēlē Latvijas izlase piektdien ar 0:3 savā laukumā piekāpās Horvātijai. Savukārt trešajā kārtā Latvija oktobrī viesosies pie Grieķijas. Vēl šajā grupā spēlē Gruzijas un Izraēlas valstsvienības.

Pavisam 2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā piedalās 51 Eiropas futbola valstsvienība. Kvalifikācijas turnīrs risināsies līdz 2011. gada oktobrim, savukārt finālturnīrā, kas 2012. gada jūnijā notiks Polijā un Ukrainā, iekļūs visu deviņu apakšgrupu uzvarētāji, kā arī viena labākā otrās vietas ieguvēja. Savukārt pārējo apakšgrupu otrās vietas ieguvējas 2011. gada novembrī cīnīsies vēl par četrām ceļazīmēm uz finālturnīru. Polija un Ukraina kā rīkotājas finālturnīram kvalificējušās automātiski.

Kā ziņots, pret Grieķijas un Izraēlas valstsvienībām Latvijas futbolisti spēlēja arī šī gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā. Mačos ar Izraēlas izlasi Latvijas futbolisti nopelnīja četrus punktus (1:1 savā laukumā un 1:0 viesos), bet pret grieķiem tika piedzīvots zaudējums abās spēlēs - ar 0:2 Rīgā un ar 2:5 izbraukumā.

LETA

Citi šobrīd lasa

77 gadus vecā Šēra godīgi atzinusies, kāpēc satiekas ar daudz jaunākiem vīriešiem
Pie nacistu līdera Hermaņa Gēringa mājas atrasti pieci cilvēka skeleti
Par drošības jostām visi aizmirsa: autoavārijā pie Olaines gājis bojā cilvēks, divi guvuši traumas
Pievienot komentāru