Viens par visiem un visi par vienu! Ar futbola izlases kapteini Aronu Gunnarsonu priekšgalā.

Skudriņas pa visu ķermeni! Islandes futbolisti kopā ar faniem atzīmē neticamo uzvaru. VIDEO

Sports
2016. gada 28. jūnijā 12:16 2016. gada 28. jūnijā 12:16
 
Francijā notiekošajā Eiropas futbola čempionātā tuvojas izšķirošās cīņas, jo noskaidroti jau visi ceturtdaļfinālisti. Vēl priekšā cīņas par trofeju, tomēr jau tagad ir zināms šo sacensību lielākais pārsteigums. Reti kuram futbola līdzjutējam visā pasaulē vienaldzīga ir Islandes izlase, kura spēlē tik pašaizliedzīgi, meistarīgi un ar visu sirdi, turklāt to dara par visu savu valsti.

Islande ir retāk apdzīvotā valsts, kura jebkad spējusi iekļūt Eiropas vai pasaules čempionātu finālturnīros, turklāt jau savā pirmajā reizē “Euro 2016” nebūt nav peramo zēnu lomā. Četros mačos Francijā viņi vēl ne reizi nav zaudējuši – neizšķirti pret Portugāli un Ungāriju, bet uzvaras pret Austriju un futbola dzimteni Angliju mazo salu Ziemeļjūrā, kurā mitinās vien 323 000 iedzīvotāju, ir ievedusi jau Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā.

Islandes futbola izlase spēlē par visu savu valsti, jo aptuveni desmit procentu tās iedzīvotāju ir devušies uz Franciju atbalstīt valstsvienību, to darot tiešām no visas sirds gluži tāpat kā sportisti laukumā. Kā pateicību par kopīgo darbu, Islandes futbolisti izteica pēc vakardienas neticamās uzvaras pār Angliju, kad visi gan tribīnēs, gan Islandes galvaspilsētas Reikjavīkas centrālajā laukumā esošie līdzjutēji vienojās kopīgā plaukstu sišanā. Tas tiešām bija iespaidīgi un līdzīgi slavenajai jaunzēlandiešu hakas dejai.

Ceturtdaļfinālā Islandes futbolisti lūkos paveikt vēl vienu brīnumu, jo spēkosies ar vieniem no sacensību galvenajiem favorītiem - mājinieci Franciju. Interesanti, ka Islandes futbolisti vēl nesen viesojās arī Rīgā, kur nespēja izcīnīt uzvaru pret mūsu izlasi, nospēlējot 2:2. Savukārt abu izlašu iepriekšējā tikšanās reizē Reikjavīkā mūsu valstsvienībai nebija nekādu izredžu un bezierunu sakāve - 0:3.

Emocionāla pateicība par kopīgo uzvaru – video:

Tikmēr Reikjavīkā – video:

Islandes futbola izlases lielākās uzvaras spilgtākie momenti – video:


Kasjauns.lv/Foto: AFP/Scanpix/LETA

Citi šobrīd lasa

"Par vienu lietu samaksāts trīs reizes," latvieši neuzskata par godīgu nodokli, ko ieviesīs jau vasarā 3
"Vēzis ir atnācis, lai uzlabotu manu dzīvi..." - Inese Supe par cīņu ar ļauno slimību
Ceriņus lauzt ir absolūti nepareizi! Un citi vērtīgi padomi reibinoši skaisto ceriņu mīļotājiem
Pievienot komentāru