Čīle vairākumā nolauž Šveici

Sports
2010. gada 21. jūnijā 20:03 2010. gada 21. jūnijā 20:03
 
Pasaules kausa izcīņas futbolā H apakšgrupas otrās kārtas spēlē pirmdien Čīles valstsvienība ar minimālu rezultātu 1:0 (0:0) pieveica Šveices izlasi, sperot platu soli pretī iekļūšanai astotdaļfinālā.
Vienīgo vārtu autors Marks Gonsaless.

V­ienīgos vārtus mača 75.minūtē guva laukumā uz maiņu nākušais Marks Gonsaless.

Pirmais puslaiks ritēja līdzīgā cīņā, taču ļoti bīstamu uzbrukumu nebija ne uz vienas komandas vārtiem. Vairāk uzbruka Čīles futbolisti, bet Šveice atbildēja ar pretuzbrukumiem. Mača 31.minūtē šveicieši palika mazākumā, jo sarkanā kartīte tika parādīta pussargam Falonam Bērami, taču šāds sods tomēr bija pārāk bargs, jo ļoti rupju pārkāpumu pret Čīles aizsargu Arturo Vidalu viņš neizdarīja. Interesanti, ka pirmajā puslaikā Šveices futbolisti neizdarīja nevienu sitienu Čīles vārtu taisnstūrī.

Otro puslaiku Čīle uzsāka ļoti aktīvi un mača 49.minūtē guva vārtus, tomēr tie netika ieskaitīti, jo trīs čīlieši atradās aizmugures stāvoklī. Arī turpinājumā Čīle turpināja daudz un bīstami uzbrukt, un spēles 56.minūtē lieliska iespēja gūt vārtus bija Aleksim Sančesam, taču tikpat lieliski nospēlēja Šveices vārtsargs Djego Benaglio, kurš glāba savu komandu no vārtu zaudējuma. Arī turpinājumā Čīles komandai bija liels pārsvars un tā ļoti bīstami apdraudēja pretinieku vārtus, līdz spēles 75.minūtē čīlieši beidzot pārspēja Benaglio, kad pēc laba Estevana Paredesa centrējuma bumbu vārtos ar galvu raidīja Gonsaless. Mača pēdējās minūtēs ritēja atklāta cīņa un abas komandas izveidoja labus uzbrukumus, turklāt lieliskas iespēja gūt vārtus bija gan Čīlei, gan arī Šveicei, tomēr līdz spēles beigām rezultāts vairs nemainījās un Čīle svinēja minimālu uzvaru.

Jāpiebilst, ka Šveices komanda šī mača 67 .minūtē sasniedza jaunu Pasaules kausa izcīņas rekordu, 551 minūti neielaižot nevienus vārtus. Iepriekšējo rekordu - 550 minūtes - Itālijas valstsvienība uzrādīja laikā no 1986.gada 17.jūnija līdz 1990.gada 3.jūlijam. Trešajā vietā ar 501 minūti šobrīd atrodas Anglijas izlase, kas to sasniedza laikā no 1982.gada 16.jūnija līdz 1986.gada 2.jūnijam.

Otra H apakšgrupas otrās kārtas spēle starp Hondurasas un Spānijas valstsvienībām pirmdien sāksies plkst.21.30 pēc Latvijas laika.

Kā ziņots, pirmajā kārtā Šveice negaidīti ar 1:0 pieveica Eiropas čempionvienību Spāniju, bet Čīle ar tādu pašu rezultātu pārspēja Hondurasu.

Līdz ar to Čīlei tagad ir seši punkti un tā kļuva par H grupas līderi. Šveicei ir trīs punkti divos mačos, savukārt Spānijas un Hondurasas komandām punktu vēl nav.

Šajā grupā pēdējās kārtas mači notiks 25.jūnijā, kad Čīle spēkosies ar Spāniju, bet Šveice ar Hondurasu.

Čīles izlases sastāvs: Klaudio Bravo, Maurisio Isla, Garijs Medels, Valdo Ponse, Gonsalo Hara, Arturo Vidals (Horhe Valdivija, 46.min.), Karloss Karmona, Matiass Fernandess (Estevans Paredess, 65.min.), Aleksis Sančess, Umberto Suaco (Marks Gonsaless, 46.min.), Žans Bosejērs.

Šveices izlases sastāvs: Djego Benaglio, Stefans Lihtšteiners, Stīvs fon Bergens, Stefans Grihtings, Reto Cīglers, Falons Bērami, Gohans Inlers, Benjamins Hugels, Gelsons Fernandess (Alberts Bunjaku, 77.min.), Aleksandrs Frejs (Trankvilo Barneta, 42.min.), Bleiss Nkufo (Erens Derdijoks, 68.min.).

Mača vienīgais vārtu guvums – video:­

LETA/Foto: AFP

­­

Citi šobrīd lasa

Ko darīt, ja sirds krūtīs pukst kā traka? Skaidro ģimenes ārste Iveta Feldmane
Mūziķis Ralfs Eilands noskaities uz Rīgas maratonu 3
Ukrainas uzbrukums Krievijas aviobāzei un naftas pārstrādes rūpnīcai
Tēmas: Čīle, Šveice
Pievienot komentāru