Mārtiņš Karsums: Nekas jau vēl nav zaudēts

Sports
2010. gada 9. maijā 19:39 2010. gada 9. maijā 19:39
 
Latvijas valstsvienības uzbrucējs Mārtiņš Karsums svētdien pēc izlases treniņa SAP arēnas treniņhallē sacīja, ka pēc zaudējuma pirmajā spēlē pret Šveici neviens Latvijas izlasē degunus nav nokāris, un visi ir apņēmības pilni parādīt labāku sniegumu nākošajos mačos.
Mārtiņš Karsums atzīst, ka sasniegt ceturtdaļfinālu nebūs viegli, taču tas nav arī neiespējami.

"Paši redzējāt, ka treniņā bija arī joki. Tas, ja visi būsim sadrūmuši, nepalīdzēs. Jāspēlē un jācīnās tālāk, jo nekas jau vēl nav zaudēts," sacīja uzbrucējs, piebilstot, ka treniņš, kurā piedalījās visi Latvijas izlases spēlētāji nav bijis pārāk grūts, taču uzlādējošs.

Pret Šveici spēle nav izdevusies, jo komandai nav sekmējies uzbrukumu veidošanā. "Pat nezinu, kāpēc tā, taču ja pirmajā periodā izdaram tikai četrus metienus.. Jā, man nebija neviena metiena, taču pie ripas vispār gandrīz netiku, pat nezinu kāpēc. Spēle vienkārši nesanāca, nevarējām pierast, lai gan laukums jau ir tāds pats kā citur. Hallē bija karsts, taču tas nekādi nevar kalpot par attaisnojumu," norādīja Karsums.

Nākošie Latvijas izlases pretinieki Kanādas izlase kā allaž spēlējot ātru un fizisku hokeju, tāpēc jau no paša spēles sākuma jābūt gataviem viņu spiedienam un jau no sākuma būs jāspēlē ar pilnu jaudu. "Mums jāspēlē savs hokejs, ar ātriem pretuzbrukumiem, tad būs iespējas," uzskata Karsums, kurš ilgus gadus pavadījis spēlējot Ziemeļamerikā, tāpēc kanādiešu hokejistu spēles stils viņam ir labi zināms.

Viens no bīstamākajiem kanādas izlasē varētu būt gados jaunais uzbrucējs Stīvens Stamkoss, kurš šosezon ar 51 vārtu guvumu bija labākais Nacionālās hokeja līgas (NHL) uzbrucējs. Karsums ar Stamkosu ir spēlējis vienā komandā Tampabejas "Lightning". Latvijas izlases uzbrucējam ir sanācis spēlēt arī ar Kanādas izlases uzbrucēju Stīvu Dauniju, kurš arī pārstāv Tampabejas klubu. "Stamkoss būs bīstams, taču tādi Kanādas izlasē jau ir daudzi. Pagaidām treneris vēl nav sacījis, vai kādu no pretiniekiem vajadzēs uzmanīt īpaši. Redzēs, vēl analizēsim viņu spēli, skatīsimies un izrunāsim savas kļūdas, izdarīsim secinājumus," Karsums norādīja, ka Latvijas izlasi pirms pirmdienas spēles vēl gaida kārtīgs mājas darbs.

Latvijas un Kanādas izlašu spēle Manheimas SAP arenā pirmdien sāksies plkst. 21.15 pēc Latvijas laika. Jau ziņots, ka sestdien pirmajās spēlēs Kanāda ar 5:1 uzvarēja Itāliju, bet Šveice ar 3:1 pārspēja Latviju.

BNS/Foto: AFP

Citi šobrīd lasa

"Par vienu lietu samaksāts trīs reizes," latvieši neuzskata par godīgu nodokli, ko ieviesīs jau vasarā 1
"Vēzis ir atnācis, lai uzlabotu manu dzīvi..." - Inese Supe par cīņu ar ļauno slimību
Gudļevskis rāda varonību un saglabā Latvijai cerības uz ceturtdaļfinālu
Pievienot komentāru