Latvijas hokeja izlase necer tikt tālāk par ceturtdaļfinālu

Sports
2010. gada 23. februārī 16:31 2010. gada 23. februārī 16:31
 
Latvijas hokeja izlases vadība kārtējo reizi ir pierādījusi Latvijas komandu sporta valstsvienību psiholoģiju, ka galvenais ir piedalīties, nevis uzvarēt.
Neviens nešaubās, ka Latvijas hokeja izlase savā kvalifikācijas mačā pret Čehiju cīnīsies līdz pēdējam, lai gan uzvarēt būs ļoti grūti.

Kā publiskajā tīklā “Twitter” ziņo pazīstamais hokeja eksperts Māris Zembergs, Latvijas izlase ir pasūtījusi savas atpakaļceļa biļetes no Vankūveras 25. februārī. Tas nozīmē, ka, pēc mūsu hokeja izlases vadības domām, ir iespēja pārspēt Čehijas valstsvienību, taču pēc iespējamās olimpisko spēļu ceturtdaļfināla spēles pret Somiju, kas notiktu 24. februārī, Latvijas hokejistiem ir plānots doties mājās. Pusfināla spēles olimpiskajā turnīrā paredzētas 26. februārī, mači par medaļām – 27. un 28. februārī.

Neviens necenšas apgalvot, ka Latvijas hokeja izlase iekļūs ceturtdaļfinālā, kas būtu milzīgs visa mūsu hokeja panākums, nemaz nerunājot par pusfinālu vai fināliem, taču izlases vadībai nevajadzētu izrādīt Latvijas sportā tik aktīvi kultivēto zaudētāja psiholoģiju. “Ko tad mēs, pārējiem ir vairāk NHL zvaigžņu!” Bieži vien sportā uzvar nevis zvaigznes, bet gan tie, kuri par tādām grib kļūt, kuri vēlas sevi pierādīt, bet, ja pat cilvēki, kuri atbild par viņiem, necer sagaidīt nekādus panākumus (vismaz ar saviem darbiem necer), tas jau iesēžas arī sportistu psiholoģijā.

Kāpēc nevar nopirkt biļetes mājupceļam pēc finālmača vai olimpisko spēļu noslēguma ceremonijas? Protams, krīzes laiki, dzīvošana olimpiskajā ciematā nav par velti, bet arī tad ir iespēja biļetes samainīt. Negribas domāt, ka mūsu līmeņa izlases, kurām gan ir krietni lielākas ambīcijas, Šveice, Baltkrievija, Vācija, paredz savu izstāšanos tik ātri, tāpēc arī ik pa laikam viņiem nozīmīgos hokeja turnīros gadās augstākas vietas par mūsu spēju kalngalu – septīto vietu, bet Latvijas sporta funkcionāri tikai piemin, cik mums ir slikti, cik visiem citiem ir labi un ka panākumi mums ir iespējami tikai veiksmes gadījumos. Varbūt vieglāk ir audzināt jauno paaudzi par uzvarētājiem, nevis vienkārši dalībniekiem, kuriem kompleksi rodas ne vien no sava varējuma (precīzāk “nevarējuma”), bet arī no apkārtējo komentāriem. Nevajag to visu pārvērst pašpārliecinātībā, bet teikt saviem gados jaunajiem audzēkņiem, ka mērķis ir nezaudēt ar divciparu starpību, nākotnē rada mazvērtības kompleksus, ieraugot uz ledus vēlreiz kādu no sāncenšiem.

Bet ko var gaidīt no jaunatnes, ja pat olimpiskajai valstsvienībai ir paredzēts “izkrist” ne vēlāk kā ceturtdaļfinālā...

kasjauns.lv/Foto: AFP


Citi šobrīd lasa

Ko darīt, ja sirds krūtīs pukst kā traka? Skaidro ģimenes ārste Iveta Feldmane
Ukraina uzbrukusi Krievijas aviobāzei un naftas pārstrādes rūpnīcai
Slovāki met, Gudļevskis velk, bet Latvija iemet. Pēc divām trešdaļām - 1:0
Pievienot komentāru