Bārtulim 18 minūtes un „+1” NHL debijā, Skrastiņam uzvara pār "Sharks"

Hokejs
2009. gada 13. novembrī 08:49 2009. gada 13. novembrī 08:49
 
Oskars Bārtulis savā debijas mačā NHL nospēlēja 18 minūtes, palīdzot Filadelfijas "Flyers" komandai ar rezultātu 5:1 pārspēt Otavas "Senators" vienību.
Oskaram Bārtulim (pa labi) NHL debija izdevusies sekmīga – gan pašam, gan komandai.

Bārtulis savā pirmajā mačā pasaules spēcīgākajā hokeja līgā kopā spēlēja 17 minūtes un 18 sekundes (piektais ilgākais spēles laiks komandā), kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Šajā mačā "Flyers" komandas rindās laukumā devās tikai seši aizsargi, jo savai komandai nevarēja palīdzēt ne Ūle Kristians Tollefsens, kurš atkopjas pēc smadzeņu satricinājuma, ne Raiens Parents, kuram ir cirkšņa trauma. "Flyers" rindās aizvadītajā mačā divas reizes precīzi meta Denijs Brīrs, bet pa vieniem vārtiem guva Bleirs Betss, Džeimss van Rimsdaiks un Derols Povs. Savukārt "Senators" vienībā ar precīzu metienu izcēlās Maiks Fišers.

Bārtulis kļuvis par 16. Latvijas hokejistu, kurš spēlējis pasaules prestižākajā līgā. Pirms viņa tajā kaut vienu spēli aizvadījuši arī Kaspars Astašenko, Helmuts Balderis, Viktors Ignatjevs, Artūrs Irbe, Raitis Ivanāns, Mārtiņš Karsums, Aleksandrs Kerčs, Sandis Ozoliņš, Grigorijs Panteļejevs, Kārlis Skrastiņš, Pēteris Skudra, Jānis Sprukts, Herberts Vasiļjevs, Harijs Vītoliņš un Sergejs Žoltoks.

Bārtulis sezonu uzsāka "Flyers" fārmklubā Adirondakas "Phantoms", kas spēlē Amerikas hokeja līgā (AHL). Šosezon aizvadītajās 12 spēlēs AHL Bārtulis guvis divus vārtus un izpildījis divas rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnījis 14 soda minūtes. "Flyers" komandai aizsargs pirmoreiz pievienojās oktobra beigās, tomēr toreiz nevienā spēlē laukumā tā arī nedevās un tika nosūtīts atpakaļ uz "Phantoms" komandu. Savukārt šoreiz Bārtulis uz NHL tika izsaukts jau pirmdien un visu šo laiku trenējās kopā ar "Flyers" pamatsastāvu.

Pirms sezonas Bārtulis ar "Flyers" komandu piedalījās divās pārbaudes spēlēs, rezultativitātes punktus negūstot. Pagājušajā sezonā vēl Filadelfijas "Phantoms" komandā Bārtulis aizvadīja 84 spēles, gūstot divus vārtus un izdarot 11 rezultatīvas piespēles. Tāpat latvietis nopelnīja 63 soda minūtes, bet viņa lietderības koeficients bija negatīvs -3.

"Flyers" komanda Bārtuli jauno spēlētāju draftā izvēlējās 2005.gada trešajā kārtā ar kopējo 91.numuru.

NHL regulārā čempionāta kopvērtējumā "Flyers" komanda ar 21 punktu 15 spēlēs ieņem piekto vietu Austrumu konferencē.

Spēles interesantākie momenti – video:

Tikmēr vēl vienā mačā cita aizsarga Kārļa Skrastiņa pārstāvētā Dalasas "Stars" komanda ar rezultātu 3:2 (0:0, 0:2, 2:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica Sanhosē "Sharks" vienību.

Skrastiņš spēlēja 23 minūtes un 33 sekundes, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem, divus spēka paņēmienus un bloķēja sešus pretinieku metienus, bet viņa lietderības koeficients bija negatīvs -1.

Šajā mačā "Stars" labā ar precīziem metieniem izcēlās Džeimss Nīls un Maiks Modano, bet "Sharks" labā vārtus guva Denijs Hītlijs un Raiens Klovs. Savukārt izšķirošo pēcspēles metienu realizēja Stefans Robidass.

NHL regulārā čempionāta kopvērtējumā "Flyers" komanda ar 21 punktu 15 spēlēs ieņem piekto vietu Austrumu konferencē. Savukārt "Stars" vienība ar 22 punktiem 18 spēlēs atrodas Rietumu konferences sestajā vietā. Vēl nedaudz sekmīgāk startē trešā šī brīža latvieša NHL Raita Ivanāna pārstāvētā Losandželosas "Kings" vienība, kas ar 24 punktiem 19 spēlēs ieņem trešo vietu Rietumu konferencē.

 Spēles interesantākie momenti - video:

LETA/Foto: AFP


Citi šobrīd lasa

Nosauktas 5 pazīmes tam, ka vairs nepiederi vidusslānim 3
FOTO: Levits, Cihanouska, Gorkšs - Sarunu festivāls "Lampa" pulcē daudzus sabiedrībā zināmus cilvēkus
Treneris vieš skaidrību, par Žagara gatavību pusfināla spēlei pret Kamerūnu
Pievienot komentāru