Šonakt gaidāma Oskara Bārtuļa debija NHL

Hokejs
2009. gada 12. novembrī 17:22 2009. gada 12. novembrī 17:22
 
Latviešu hokeja aizsargs Oskars Bārtulis ceturtdien, visticamāk, aizvadīs savu debijas spēli Nacionālajā hokeja līgā (NHL), vēsta amerikāņu mediji.

Oskara Bārtuļa debija pasaules hokeja Mekā ir pavisam tuvu.
Bārtuli izsaukusi Filadelfijas "Flyers" komanda, kas savā laukumā uzņems Otavas "Senators" vienība. Pašlaik traumēti ir "Flyers" aizsargi Ūle Kristians Tollefsens, kurš atkopjas pēc smadzeņu satricinājuma, un Raiens Parents, kuram ir cirkšņa trauma. Paredzams, ka kaut viens no viņiem nespēlēs, bet, ja nespēlēs abi hokejisti, tad "Flyers" vienībai, ieskaitot, Bārtuli paliek tikai seši veseli hokejisti.

Ja Bārtulis piedzīvos savu debiju "Flyers" komandā, tad viņš kļūs par 16. Latvijas spēlētāju, kurš spēlējis pasaules prestižākajā līgā. Pirms viņa tajā kaut vienu spēli aizvadījuši arī Kaspars Astašenko, Helmuts Balderis, Viktors Ignatjevs, Artūrs Irbe, Raitis Ivanāns, Mārtiņš Karsums, Aleksandrs Kerčs, Sandis Ozoliņš, Grigorijs Panteļejevs, Kārlis Skrastiņš, Pēteris Skudra, Jānis Sprukts, Herberts Vasiļjevs, Harijs Vītoliņš un Sergejs Žoltoks. Šosezon NHL spēlē tikai Skrastiņš, kurš pārstāv Dalasas "Stars" komandu, un Ivanāns no Losandželosas "Kings" vienības.

Bārtulis sezonu uzsāka "Flyers" fārmklubā Adirondakas "Phantoms", kas spēlē Amerikas hokeja līgā (AHL). Šosezon aizvadītajās 12 spēlēs AHL Bārtulis guvis divus vārtus un izpildījis divas rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnījis 14 soda minūtes. "Flyers" komandai aizsargs pirmoreiz pievienojās oktobra beigās, tomēr toreiz nevienā spēlē laukumā tā arī nedevās un tika nosūtīts atpakaļ uz "Phantoms" komandu. Savukārt šoreiz Bārtulis uz NHL tika izsaukts jau pirmdien un visu šo laiku ir trenējies kopā ar "Flyers" pamatsastāvu.

Pirms sezonas Bārtulis ar "Flyers" komandu piedalījās divās pārbaudes spēlēs, rezultativitātes punktus negūstot. Pagājušajā sezonā vēl Filadelfijas "Phantoms" komandā Bārtulis aizvadīja 84 spēles, gūstot divus vārtus un izdarot 11 rezultatīvas piespēles. Tāpat latvietis nopelnīja 63 soda minūtes, bet viņa lietderības koeficients bija negatīvs -3.

"Flyers" komanda Bārtuli jauno spēlētāju draftā izvēlējās 2005.gada trešajā kārtā ar kopējo 91.numuru.

NHL regulārā čempionāta kopvērtējumā "Flyers" komanda pašlaik ar 19 punktiem 14 spēlēs ieņem sesto vietu Austrumu konferencē.

LETA/Foto: AFP

Citi šobrīd lasa

VIDEO: "Viņas stilbs bija pazudis!" Cilvēki šokā par pieredzēto Teksasas pludmalē [Brīdinām, nepatīkami skati!]
"Kāja cilvēkam pilnībā sadragāta!" baisa avārija Purvciemā; cietušais slimnīcā smagā stāvoklī
Nosauktas 5 pazīmes tam, ka vairs nepiederi vidusslānim 3
Pievienot komentāru