Oskaru Bārtuli vēlreiz izsauc uz NHL

Hokejs
2009. gada 10. novembrī 09:03 2009. gada 10. novembrī 09:03
 
Latvijas hokeja aizsargs Oskars Bārtulis atkal izsaukts uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Filadelfijas "Flyers".
Oskaram Bārtulim rodas otra iespēja pamēģināt savus spēkus NHL.

Latvijas hokejists spēlē "Flyers" Amerikas hokeja līgas (AHL) fārmklubā "Phantoms", kurš no šī gada bāzējas Ņujorkas priekšpilsētā Adirondakā. "Flyers" komandai aizsargs pirmoreiz pievienojās oktobra beigās, tomēr toreiz nevienā spēlē laukumā tā arī nedevās un tika nosūtīts atpakaļ uz "Phantoms" komandu.

Pirmdienas rītā Bārtulis jau piedalījies "Flyers" komandas treniņā. Kā viņa izsaukšanas iemesls tiek minēts fakts, ka spēlē ar Sentluisas "Blues" komandu smadzeņu satricnājumu guva "Flyers" aizsargs Ūle Kristians Tolefsens un viņa spēlēšana nākamajās komandas spēlēs ir zem jautājuma zīmes. Tāpat nākamajā mačā nespēlēs arī cits aizsargs Raiens Parents. Bārtulis iekļauts arī "Flyers" mājaslapā internetā publicētajā komandas sastāvā, kurā ir tikai astoņi aizsargi.

"Flyers" vienība nākamo spēli aizvadīs tikai ceturtdien, kad savā laukumā uzņems Otavas "Senators" komandu. "Kad biju jauns puika, sapņoju par to, tagad tikai jāizmanto iespēja," pēc pirmdienas rīta treniņa žurnālistiem teica Bārtulis. "Uz vienu dienu jau biju izsaukts, pēc tam sapratu, ka agrāk vai vēlāk te nokļūšu, tikai jāgaida sava iespēja. Man katrā spēlē jārāda labākais sniegums, jo daudzi puiši šeit [NHL] vēlas nokļūt."

Šosezon aizvadītajās 12 spēlēs AHL Bārtulis guvis divus vārtus un izpildījis divas rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnījis 14 soda minūtes. Pirms sezonas Bārtulis ar "Flyers" komandu piedalījās divās pārbaudes spēlēs, rezultativitātes punktus negūstot.

Pagājušajā sezonā vēl Filadelfijas "Phantoms" komandā Bārtulis aizvadīja 84 spēles, gūstot divus vārtus un izdarot 11 rezultatīvas piespēles. Tāpat latvietis nopelnīja 63 soda minūtes, bet viņa lietderības koeficients bija negatīvs -3. "Flyers" komanda Bārtuli jauno spēlētāju draftā izvēlējās 2005.gada trešajā kārtā ar kopējo 91. numuru.

NHL regulārā čempionāta kopvērtējumā "Flyers" komanda pašlaik ar 19 punktiem 14 spēlēs ieņem sesto vietu Austrumu konferencē.

Šīs sezonas sākumā NHL spēlēja tikai divi Latvijas hokejisti - Raitis Ivanāns, kurš pārstāv Losandželosas "Kings" komandu, un Kārlis Skrastiņš no Dalasas "Stars" vienības.

Intervija ar Oskaru Bārtuli (no 00:59) - video:
LETA/Foto: LETA


Citi šobrīd lasa

"Kāja cilvēkam pilnībā sadragāta!" baisa avārija Purvciemā; cietušais slimnīcā smagā stāvoklī
Nepamatotiem iesniegumiem par invaliditātes piešķiršanu pienācis gals 2
FOTO: Levits, Cihanouska, Gorkšs - Sarunu festivāls "Lampa" pulcē daudzus sabiedrībā zināmus cilvēkus
Pievienot komentāru