Latvijas futbola izlase piekāpjas Grieķijai

Futbols
2009. gada 10. oktobrī 23:43 2009. gada 10. oktobrī 23:43
 
Latvijas futbola izlase Atēnās ar 2:5 zaudēja Grieķijai, praktiski zaudējot arī izredzes kvalificēties 2010. gada Pasaules kausa (PK) finālturnīram Dienvidāfrikā.
Māris Verpakovskis ir atguvies! Divi vārti un lieliski aizvadīta spēle.

Aleksandra Starkova vadītās komandas labā abus vārtus guva Māris Verpakovskis, bet Grieķijas izlases rindās ar četriem gūtiem vārtiem izcēlās Teofanis Gekas.

Pēc pirmā puslaika Latvijas izlase, parādot ļoti labu un pašaizliedzīgu sniegumu, atradās vadībā ar 2:1, lai gan jau spēles 4. minūtē nonāca zaudētājos, kad precīzi ar galvu sita Gekas. Astoņas minūtes vēlāk Latvija panāca izlīdzinājumu 1:1, kad sitot „šķērītē” pār sevi, vārtus guva Verpakovskis. Cīņas 40. minūtē Verpakovskis guva arī otros vārtus, noslēdzot ātru uzbrukumu, kurā bija iesaistīti arī Andrejs Rubins un Ģirts Karlsons. Pēc pārtraukuma Grieķija ļoti ātri atspēlējās, jo spēles galvenais tiesnesis Toms Evrebo no Norvēģijas, 47. minūtē piešķīra strīdīgu 11 metru soda sitienu uz Latvijas vārtiem, par it kā notikušo Oskara Kļavas pārkāpumu. Gekas izdevību izmantoja, bet desmit minūtes vēlāk guva arī uzvaras vārtus, vēlreiz precīzi sitot ar galvu. Atlikušajā laikā grieķi kontrolēja notikumus laukumā, un galu galā Samarasa un vēlreiz Gekas nodrošināja ļoti pārliecinošu uzvaru mājiniekiem.

Vēl sestdien 2. grupas līdere Šveice viesos ar 3:0 pārspēja Luksemburgu. Vēl vienā spēlē tiekas Izraēlas un Moldovas izlases.

Pirms pēdējās spēļu kārtas Eiropas 2. kvalifikācijas grupas turnīra tabulā līdere ir Šveices izlase ar 20 punktiem. Grieķijai ir 17 punkti, bet Latvijai 14. Uz PK finālturnīru uzreiz tiks grupas uzvarētāji, bet otrās vietas ieguvēji piedalīsies izslēgšanas spēlē. Teorētiski Latvija vēl var ieņemt otro vietu, taču tad jācer, ka trešdien Grieķija negūs punktus pret pastarīti Luksemburgu, bet Latvija savās mājās uzvarēs Moldovu. Gadījumā, ja divām komandām ir vienāds punktu skaits, skatīsies iesisto un ielaisto vārtu attiecība visās spēlēs, bet ja arī tā ir vienāda, tad augstāk ir tā komanda, kura būs guvusi vairāk vārtu. Arī šie abi rādītāji ir labāki Grieķijai.

Grieķija - Latvija 5:2 (1:2)

Vārtus guva: Teofanis Gekas (4., 47. no 11m, 57., 90.+1), Georgios Samaras (73.) - Māris Verpakovskis (12., 40.)

Grieķija: Aleksandross Zorvass, Georgios Seitaridis, Vasilioss Torosidis, Evangelos Moras, Sokratis Papastatopulos, Georgios Karagunis (Vasilos Pliatsikas, 89.), Konstantinos Kacuranis, Aleksandros Ziolis (Ioanis Amanatidis, 45.), Teofanis Gekas, Dimitrios Salpigidis (Hristos Pacazoglu, 45.), Georgios Samaras

Latvija: Andris Vaņins, Oskars Kļava, Kaspars Gorkšs, Deniss Ivanovs, Deniss Kačanovs, Vladimirs Koļesničenko, Juris Laizāns, Aleksandrs Cauņa, Andrejs Rubins (Genādijs Soloņicins, 78.), Ģirts Karlsons (Kristaps Grebis, 71.), Māris Verpakovskis (Andrejs Perepļotkins, 84.)

Tiesnesis: Toms Evrebo (Norvēģija)

BNS/Foto: LETA


Citi šobrīd lasa

VIDEO: policija aiztur personu, kura Brīvības pieminekļa pakājē ar īpašu nicinājumu spārdīja ziedus
"Puisīt, tu tik daudz esi pārcietis" - Lietuvas zvaigzne Silvestrs Belts Eirovīzijā runā atklāti un saņem jautājumu no latviešiem
Mirusi Maskavas deputāta nežēlīgi sistā sieva. Deputāts bija atgriezies no "specoperācijas" Ukrainā un mēdza izgāzt dusmas
Pievienot komentāru