Maradona lūdz Dieva palīdzību, lai Argentīna kvalificējas pasaules čempionātam

Futbols
2009. gada 30. septembrī 19:01 2009. gada 30. septembrī 19:01
 
Argentīnas futbola izlases galvenais treneris Djego Maradona vērsies pie Dieva, lai tas palīdz viņa komandai kvalificēties Pasaules kausa izcīņas finālturnīram.

Djego Maradonam ir par ko uztraukties, jo Argentīnas neiekļūšanu pasaules čempionātā neviens viņam nepiedos.
„Bārda (Dievs) mani ir glābis vairākas reizes, un es ceru, ka izglābs arī šoreiz,” atzina Maradona. Argentīnas futbola izlase 2010.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā šobrīd atrodas neapskaužamā pozīcijā, jo divas kārtas pirms kvalifikācijas turnīra noslēguma argentīnieši ar 22 punktiem Dienvidamerikas zonas sacensībās ieņem tikai piekto vietu.

Kopvērtējumā pirmo vietu ar 33 punktiem ieņem Brazīlijas valstsvienība, kurai ar 30 punktiem seko Paragvaja. Abas šīs komandas jau ir kvalificējušās nākamā gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīram. Trešajā vietā šobrīd atrodas Čīles izlase, kuras kontā ir 27 punkti, bet ceturtajā pozīcijā ar 23 punktiem atrodas Ekvadora. Savukārt sesto un septīto vietu ar 21 punktu ieņem Urugvajas un Venecuēlas izlases.

No Dienvidamerikas zonas Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā uzreiz iekļūs četras labākās komandas, bet piektās vietas īpašniece par iespēju startēt finālturnīrā vēl sacentīsies ar Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) kvalifikācijas turnīra ceturto spēcīgāko vienību.

Argentīnas futbolisti pēdējās divās kvalifikācijas turnīra spēlēs 10. oktobrī savā laukumā tiksies ar Peru izlasi, bet 14. oktobrī izbraukumā spēkosies ar Urugvaju.

Argentīnas izlase pēdējo reizi Pasaules kausa finālturnīram nekvalificējās 1970. gadā. Savukārt Maradona Argentīnas izlases galvenā trenera amatu ieņem kopš pagājušā gada oktobra.

BNS/Foto: AFP

Citi šobrīd lasa

Nihilisms uz ceļa - satiksmes eksperts skaudri izsakās par latviešu braukšanas paradumiem 4
Rīga zem ūdens: kā izskatītos pasaule, kur izkusis viss ledus 1
Polija sākusi gatavot pilsoņus karam ar Krieviju
Pievienot komentāru