„VEF Rīga” vienojas ar vienu no Gruzijas izlases līderiem

Basketbols
2009. gada 5. augustā 10:00 2009. gada 5. augustā 10:00
 
Latvijas basketbola klubs „VEF Rīga” panācis principiālu vienošanos par līguma noslēgšanu ar vienu no Gruzijas izlases spēlētājiem Viktoru Sanikidzi, apstiprināja komandas galvenais treneris Valdis Valters.
„VEF Rīga” galvenais treneris Valdis Valters sekmīgi nodarbojas arī ar sastāva komplektēšanu.

Kā izteicās Valters, sarunas ir beigu fāzē un, iespējams, jau šonedēļ tiks noslēgts līgums.

Sanikidzi 2004.gadā ar kopējo 42.numuru draftēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Atlantas „Hakws”, tomēr tajā pašā dienā viņš tika aizmainīts uz Sanantonio „Spurs” vienību, kuras īpašums skaitās vēl joprojām. Pagājušajā sezonā basketbolists spēlēja Igaunijas komandā Tartu "Rock".

Basketbolists var spēlēt trešā un ceturtā numura pozīcijā. Valters iepriekš bija izteicies, ka šajā pozīcijā bija plānots izmantot latvieti Artūru Štālbergu, tomēr abām pusēm neizdevās vienoties par finansiālajiem jautājumiem.

Paredzams, ka pēc līguma noslēgšanas ar Sanikidzi „VEF Rīga” būs nepieciešami vēl trīs ārējās līnijas basketbolisti.„VEF Rīga” komanda turpina aktīvas sarunas ar latviešu aizsargiem Ingu Bankevicu un Akseli Vairogu. Aizvadītajā sezonā Bankevics spēlēja basketbola klubā „Valmiera”, savukārt Vairogs bija „ BK Ventspils” vienības kapteinis, kļūstot arī par Latvijas čempionu.

Pirmdien „VEF Rīga” uzsāka kopējos treniņus, lai sagatavotos gaidāmajai sezonai. Šobrīd treniņos piedalīsies tikai latviešu spēlētāji, kas nav aizņemti dažādās Latvijas izlasēs, bet 11.augustā gaidāma arī leģionāru pievienošanās – „VEF Rīga” jau ir parakstījis līgumus ar amerikāņu saspēles vadītāju Aleksu Renfro un krievu centru Ivanu Ņeļubovu.

Šobrīd ar klubu „VEF Rīga” līgumi ir vēl četriem Latvijas basketbolistiem - Gatim Jahovičam, Rolandam Freimanim, Jurijam Aleksejevam un Andrejam Šeļakovam.

„VEF Rīga” nākamajā sezonā spēlēs Eiropas kausā, sacensības uzsākot no kvalifikācijas, VTB bankas rīkotajā Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā, kā arī Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmajā divīzijā un Baltijas Basketbola līgā (BBL).

LETA/Foto: LETA

Citi šobrīd lasa

TEKSTA TIEŠRAIDE. Krievijas karš Ukrainā: krievu okupanti atkal apšauda Harkivas apgabalu 37
"Uzradās māsa, kura pārrakstīja dzīvokli uz sava vārda" - kā radinieki villojas īpašumu dēļ
Gāzes cenas un VID iedzen bankrotā dārzeņu audzētāju 7
Pievienot komentāru