NHL draftā pirmais Tavaress

Hokejs
2009. gada 27. jūnijā 11:02 2009. gada 27. jūnijā 11:02
 
18 gadu vecais portugāļu izcelsmes kanādiešu uzbrucējs Džons Tavaress īzvēlēts ar pirmo numuru piektdien Monreālā notiekošajā Nacionālās Hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā un to izdarīja Ņujorkas „Islanders”.

Drafta galvgalī pārsteigumu nav – Džons Tavaress ir pirmais – kā jau bija prognozēts
Junioru komandas Londonas „Knights” sastāvā pagājušajā sezonā viņš guva 58 vārtus un atdeva 56 rezultatīvas piespēles un viņam jau agrāk prognozēja pirmo numuru informēja NHL.

Zviedrijas aizsargu Viktoru Hedmanu ar otro kārtas numuru izvēlējās Tampabejas „Lightning”, bet Kolorādo „Avalanche” ar trešo numuru - Metu Dušenē. Arī šāda kārtība jau bija prognozēta.

Evanderu Keinu ar ceturto numuru izvēlējās Atlantas „Thrashers”. Keins kļuva par kādu jebkad ar augstāko numuru izvēlēto melnādaino hokejistu kopš Edmontonas „Oilers” vārtsarga Granta Fūra 1981. gadā ar astoto numuru.

Dienas lielākais darījums notika Filadelfijas „Flyers” nometnē, kas ieguva pazīstamo aizsargu Krisu Prondžeru un centru Raienu Dinglu no Anaheimas „Ducks” pretī dodot labās malas uzbrucēju Džefriju Lupulu, aizsargu Luku Sbisu un divas tiesības drafta pirmajā kārtā šogad un nākamgad, kā arī vēl vienu iespēju 2010. vai 2011. gadā.

Draftā septiņās kārtās tiek izvēlēti 210 hokejisti. Ziemeļamerikas speciālistu prognozēs pirms šī gada pasākuma Latvijas hokejisti netika pieminēti.

BNS/Foto: AFP

­ 

Citi šobrīd lasa

VIDEO: "Viņas stilbs bija pazudis!" Cilvēki šokā par pieredzēto Teksasas pludmalē [Brīdinām, nepatīkami skati!]
"Kāja cilvēkam pilnībā sadragāta!" baisa avārija Purvciemā; cietušais slimnīcā smagā stāvoklī
Nepamatotiem iesniegumiem par invaliditātes piešķiršanu pienācis gals 2
Pievienot komentāru