Cik ilgi vēl turpināsies jezga ar Pirmo formulu? Arī FIA prezidents Makss Moslijs uz šo jautājumu nespēj atbildēt

Moslijs izvirza ultimātu F-1 komandām

Citi sporta veidi
2009. gada 4. jūnijā 16:59 2009. gada 4. jūnijā 16:59
 
Ja komandas nevēlas pieņemt mūsu noteikumus, tās var rīkot savu čempionātu, šādu ultimātu Pirmās formulas (F-1) komandām ceturtdien izvirzīja Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Makss Moslijs.

„Es vēršos pie visām komandām - ja tās nevēlas pieņemt FIA izvirzītās prasības un noteikumus, tās var organizēt savu čempionātu,” Šveices žurnālam „Motorsport Aktuell” atzina Moslijs. „Taču mums ir F-1 pasaules čempionāts, kuram mēs veidojam noteikumus.”

„Mēs to darām jau 60 gadus un turpināsim to darīt arī nākotnē. Tagad mums ir konflikts un redzēsim, kurš piekāpsies,” piebilda Moslijs.

Moslija izteikumus pagaidām nav komentējusi neviena komanda, no kurām dažas ir piedraudējušas izstāties no F-1 pasaules čempionāta, ja FIA nemainīs nākamās sezonas noteikumus.

Kā ziņots, FIA nolēmusi no nākamās sezonas F-1 čempionātā ieviest budžetu griestus 40 miljonu sterliņu mārciņu (32 miljonu latu) apmērā, kas dalībai sacensībās piesaistīs vairākas jaunas vienības.

Tomēr līdz ar jaunām vienībām F-1 var zaudēt vairākas no vecajām, jo čempionātā leģendārākā komanda „Ferrari” kopā ar „Toyota”, „Red Bull”, „Toro Rosso” un „Renault” paziņojušas, ka varētu izstāsies no F-1, ja tiks apstiprināts lēmums par budžeta griestiem.

Lai gan „Ferrari” un pārējās pret algu griestu ieviešanu protestējošās vienības pieteicās dalībai nākamās sezonas F-1 čempionātam, visas kaislības ap jaunajiem noteikumiem vēl nav norimušas.

Nākamā gada galīgais dalībkomandu sastāvs tiks paziņots 12. jūnijā. Paredzams, ka nākamās sezonas F-1 sacensībās varētu piedalīties pat līdz 13 komandām.

LETA / Foto: AFP

Citi šobrīd lasa

FOTO: “Viss pagalam!” Latvijas iedzīvotājus negaidīti pārsteidz krusa 1
Gudļevskis mačā ar slovākiem zaudējis 7 kilogramus svara. Treneri pirms spēles ar ASV uzsver spēlētāju atjaunošanās nozīmi 1
Rinkēvičs: "Priekšvēlēšanu debatēm jānotiek latviešu valodā"
Pievienot komentāru