Anete Jēkabsone - Žogota turpina

Sešas uzvaras sešās spēlēs

Basketbols
2009. gada 1. jūnijā 22:55 2009. gada 1. jūnijā 22:55
 
Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība pirmdien Liepājā ar 84:67 pieveica Turcijas izlasi, noslēdzot pārbaudes spēļu sēriju pirms Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīra.

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība pirmdien Liepājā ar 84:67 pieveica Turcijas izlasi, noslēdzot pārbaudes spēļu sēriju pirms Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīra.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 21 punktu bija Zane Tamane, kuras rēķinā bija arī 10 izcīnītas atlēkušās bumbas, bet 17 punktus savāca Liene Jansone, informēja rīkotāji. Turcijas valstsvienībā ar 20 punktu guvumu izcēlās Nevina Neulina. No Latvijas valstsvienības kandidātu sarakstā iekļautajām basketbolistēm spēles pieteikumā nebija Aijas Brumermanes, bet no pieteiktajām basketbolistēm laukumā neizgāja Elīna Babkina un Santa Dreimane.

Turcijas izlase tikai pirmās ceturtdaļas vidū uz mirkli spēja iegūt minimālu viena punkta pārsvaru, bet pārējā laikā noteicējas laukumā bija mājinieces. Nedaudz vairāk kā minūti pirms trešās ceturtdaļas beigām Latvijas izlases pārsvars sasniedza 18 punktus (58:40), tomēr pēdējās ceturtdaļas pirmā puse izvērsās nedaudz spraigāka, jo turcietes uz brīdi spēja rezultāta starpību samazināt.

Visās sešās pārbaudes spēlēs pirms EČ Latvijas basketbolistes guva uzvaras. Iepriekš Liepājā divreiz tika pieveikta Lietuva, tad Rīgā sekoja divas uzvaras pār Izraēlu, bet sestdien atkal Liepājā tika pārspētas ukrainietes.

EČ finālturnīrs no 7. līdz 20.jūnijam norisināsies Valmierā, Liepājā un Rīgā. Pirmā spēle Latvijas izlasei Liepājā būs svētdien pret Poliju.

Pārbaudes spēle:

Latvija - Turcija 84:67 (21:16, 15:9, 22:21, 26:21)

Latvija: Tamane 21 +10AB, Jansone 17, Jēkabsone-Žogota 14 +6RP, Krūmberga 12, Baško 9 +7AB, Tāre 7, Eglīte 4

Turcija: Neulina 20, Gaglara 14, Horosana 11, Vardarli 10, S. Ivegina 5, Anaza 4, Gokče 2, N. Ivegina 1

AB - atlēkušās bumbas, RP - rezultatīvas piespēles

BNS/ Foto: LETA

Citi šobrīd lasa

"Par vienu lietu samaksāts trīs reizes," latvieši neuzskata par godīgu nodokli, ko ieviesīs jau vasarā 5
"Vēzis ir atnācis, lai uzlabotu manu dzīvi..." - Inese Supe par cīņu ar ļauno slimību
VIDEO: smagā avārijā Rīgas centrā gājis bojā autovadītājs
Pievienot komentāru